Ukategorisert

Kommune starter cannabisavvenningskurs

Cannabis har etter hvert blitt så vanlig at kommuner starter med avvenningskurs.

Det er Fredrikstad kommune som tilbyr et skattefinansiert kurs som varer i 7 uker. Kommunen har plass til 10 deltakere på kurset.

Fredrikstad kommune har valgt å representere tverrfaglighet i sammensetningen av kurslederne for å sikre mangfold og ulike perspektiver i den faglige tilnærmingen, både i utøvingen av kurslederrollen og forståelsen av mandatet. Kommunen har også valgt å representere begge kjønn som ledere ettersom både kvinner og menn er velkommen til å gjennomføre kurset.

Oppstart er 5. oktober.

Liberaleren er for legalisering av narkotika og er motstandere av skattefinansierte avvenningskurs, men kommunens melding var så søt at vi følte oss nødt til å viderebringe beskjeden fra Fredrikstad kommune til leserne av Liberaleren.

Tags:

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
12 years ago

Det er fint med avvenningskurs, men en del av de «langsiktige konsekvensene» av cannabisbruk Fredrikstad kommune nevner på sine nettsider er ikke dokumenterbare, og høyst subjektive: «Likegyldighet, apati, nedsatt konsentrasjonsevne, nedsatt toleranse for skuffelser, uvilje til å gi seg i kast med nye oppgaver.» Hos ansvarlige voksne er disse effektene ikke tilstede overhodet. Dessuten stemmer det ikke: ingen av effektene av cannabis er permanente, dermed blir det helt feilaktig å kalle det «langsiktige effekter». Dessuten bør ikke målet med et slik kurs nødvendigvis være total stopp i bruk, men at det reduseres til en gang i blant. Målet bør være… Read more »

Anonym
Anonym
12 years ago

Håper ikke det utvikler seg til samme situasjon som i USA. Behandling som tvang av folk som egentlig ikke vil behandles med trussel om fengsel… Det kan fort skje!

Leirbag
Leirbag
12 years ago

“Likegyldighet, apati, nedsatt konsentrasjonsevne, nedsatt toleranse for skuffelser, uvilje til å gi seg i kast med nye oppgaver.” Hos ansvarlige voksne er disse effektene ikke tilstede overhodet. Dessuten stemmer det ikke: ingen av effektene av cannabis er permanente, dermed blir det helt feilaktig å kalle det “langsiktige effekter”. Støtter Anon 100% i dette. De evner ikke å skille mellom hva brukeren er, og hva stoffet gjør. Som oftest ender likegyldige, tiltaksløse og apatiske mennesker opp med å ikke gjøre annet enn å ruse seg daglig. Og cannabis er da et «fornuftig» rusmiddel i så måte. Det burde dog nevnes at… Read more »

Anonym
Anonym
12 years ago

En som røyker daglig eller annenhver dag kan være litt sløvere og mer apatisk enn andre (men langt i fra alle, mange voksne i full jobb gjør det). Det som derimot er klinisk bevist er at en som stopper cannabisbruken er akkurat som før vedkommende begynte. Det har ingen permanente virkninger eller skadevirkninger, dermed blir langsiktige effekter veldig misvisende, for det er det folk tenker på. Det som menes er langsiktige effekter hos de som ruser seg daglig uten å stoppe.

Fra arkivet