Notiser

Høyredreining?

Velgermassen dreier i retning høyre, er konklusjonen til professor Tor Bjørklund. Les hele artikkelen hos Kommunal Rapport.

Hvis høyredreining betyr mer frihet og større fokus på eiendomsrettigheter, er oppslaget en gladsak. Hvis det derimot betyr mer skattefinansierte penger på helse og eldreomsorg pluss en strengere politikk på innvandring, betyr det kun at velgerne vil ha en ny vri på sosialdemokratiet.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Konrad
12 years ago

Såvidt jeg husker Bjørklunds tidligere analyser er Frps fremgang et resultat av at partiet har et bredspektret tilbud av protestsaker. Frps fremgang i Vestfold, i Rogaland, og på Sunnmøre handler om næringsvennlighet og muligens en liten dose kristenkonservatisme. I Finnmark er det vel en god dose protest mot Finnmarksloven. Velferd er sikkert en sak i klassiske Ap-områder ellers.

Fra arkivet

 • Konkurranseutsetting er ikke privatiseringKonkurranseutsetting er ikke privatisering
  Konkurranseutsetting er ikke privatisering, uansett hva rødgrønne politikere hevder.
 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?
 • En merkelig politisk skikkelseEn merkelig politisk skikkelse
  Biografien om Reiulf Steen er svært lærerik hvis du vil lære politisk historie.
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Norge – verdens beste land å bo i?Norge – verdens beste land å bo i?
  Vi hører det en gang i året i mediene. Norge er verdens beste land å bo i. FN sier det, får vi høre. Men sier FN virkelig dette?
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • Er det Trumps feil?Er det Trumps feil?
  Thor Steinhovden har skrevet en lettlest bok om bakgrunnen for hvordan amerikansk politikk er blitt som den er idag.