Notiser

Høyredreining?

Velgermassen dreier i retning høyre, er konklusjonen til professor Tor Bjørklund. Les hele artikkelen hos Kommunal Rapport.

Hvis høyredreining betyr mer frihet og større fokus på eiendomsrettigheter, er oppslaget en gladsak. Hvis det derimot betyr mer skattefinansierte penger på helse og eldreomsorg pluss en strengere politikk på innvandring, betyr det kun at velgerne vil ha en ny vri på sosialdemokratiet.

0 0 vurderinger
Vurdering
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Konrad
11 years ago

Såvidt jeg husker Bjørklunds tidligere analyser er Frps fremgang et resultat av at partiet har et bredspektret tilbud av protestsaker. Frps fremgang i Vestfold, i Rogaland, og på Sunnmøre handler om næringsvennlighet og muligens en liten dose kristenkonservatisme. I Finnmark er det vel en god dose protest mot Finnmarksloven. Velferd er sikkert en sak i klassiske Ap-områder ellers.

Fra Liberalerens arkiv