Ukategorisert

Oppdateringer om datalagringsdirektivet

En av initiativtagerne til bloggstafetten mot datalagringsdirektivet, Carl-Christian Grøndahl har idag et innlegg i Aftenposten, der han avkrever partiene svar om deres holdning til datalagringsdirektivet.

Innlegget er foreløbig ikke på nett.

Bjørn-Jarle Røberg Larsen har på sin blogg tatt på seg å redegjøre for Aps offisielle syn på EUs datalagringsdirektiv.

Nationen mener at KrF har mye å vinne på å gå inn for veto mot direktivet.

Borgerrettighetsbloggen er mot datalagringsdirektivet.

Liberalerens intervjuserie Kandidaten har avfødt debatt på leserbrevsidene i Telemark. FrP-kandidat Vikre stiller spørsmål til Høyre-kandidat Røe Isaksen.

SVs nestleder Audun Lysbakken krever et svar av KrFs leder Dagfinn Høybråten, og henviser i samme slengen til bloggstafetten. Høybråten er en blant flere i KrFs ledelse som Liberaleren har utfordret til å delta. Til dags dato har vi ikke fått svar fra noen av dem. Lysbakken tar utgangspunkt i en artikkel i Nationen.

Leder i Haugesund Venstre, Svein Abrahamsen lurer på om FrP er iferd med å skifte syn på datalagringsdirektivet.

Unge Venstres Leder Anne Solsvik kritiserer FrP-leder Siv Jensen og Ap-leder og statsminister Jens Stoltenberg for ikke å si hva de mener om EUs datalagringsdirektiv.

Ukeavisen Ledelse har tatt utgangspunkt i Nei til EUs undersøkelse om stortingskandidatenes holdninger til ulike sider ved EU, og mener at det ligger an til bred støtte i det nye Stortinget for veto mot datalagringsdirektivet.

Også SVs nestleder Audun Lysbakken er opptatt av undersøkelsen til Nei til EU. Direktivet kan stoppes, er hans konklusjon.

Bergens Tidende mener at det har liten verdi om privatlivet får vern i Grunnloven, hvis Stortinget ikke stanser datalagringsdirektivet.

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Svein Abrahamsen
Svein Abrahamsen
12 years ago

Jeg har nå vært i kontakt med FrP om datalagringsdirektivet.

Jeg spurte om FrP kan garantere at partiet vil bruke vetoretten mot å innføre datalagringsdirektivet i Norge. FrP svarer at FrPs standpunkt ligger fast og at partiet er mot EUs datalagringsdirektiv.

FrP svarer ikke på mitt spørsmål om hvorfor Siv Jensen på «Politisk kvarter» den 11.08.09 sa at FrP ikke har tatt endelig standpunkt til datalagringsdirektivet, men nå er i ferd med å prøve å finne ut av konsekvensene av direktivet.

Pleym
Pleym
12 years ago

Flott, Svein!

Og det er viktig å finne ut nettopp hva FrP legger i denne formuleringen. Hadde de ikke nok info da landsstyret vedtok veto – eller har de fått annen info i eftertid?

Her er det bare å presse på! Med bloggposter, leserinnlegg og eposter.

carl christian
12 years ago

her er replikken min i Aftenposten: http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/article3223910.ece

Så nå er det bare å utfordre AP!

Fra arkivet