Ukategorisert

Siv Jensen tar feil – reguleringer er ille!

Liberalerens redaksjon håper det er lenge til neste gang Siv Jensen, leder i Fremskrittspartiet, er på debatt hos fagbevegelsen. Hun tar helt av i sosialdemokratiets mekka.

I dag var det igjen debatt mellom Jens Stoltenberg og Siv Jensen. Temaet i debatten var om den nordiske modellen er i fare. Debattleder var Gudmund Hernes. TV2.no overførte debatten fra Folketeatret i Oslo.

Stoltenberg argumenterte som vanlig for den nordiske modellen med politikere som omfordeler gjennom skatter og avgifter. Siv Jensen kom Stoltenberg i møte, og mener faktisk at reguleringer er bra.

Siv Jensen, du tar feil! Det finnes ingen reguleringer som kan omtales som bra. Reguleringer reduserer eiendomsrettigheter og dermed avtaler basert på frivillighet mellom ulike parter.

For en liberalist, og Siv Jensen omtaler seg av og til for det, er det om å gjøre at staten er så liten som mulig, fordi en stat med reguleringer, høye skatter og høye avgifter, er en innskrenkelse av individets personlige frihet. Også Liberaleren skjønner at Siv Jensen som stortingspolitiker må gjøre pragmatiske prioriteringer, men hun må ikke fortelle fagforeningspamper at reguleringer er viktig for å få markedsøkonomien til å fungere. En økonomi fri for politisk styring vil være bedre enn den nordiske modellen som Jens Stoltenberg snakker så mye om. Et samfunn uten reguleringer vedtatt av politikerne, er et helt fritt samfunn med fokus på eiendomsrettigheter. For liberalister er et sånt samfunn en drøm, for Siv Jensen er det et samfunn som ikke vil fungere.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer