Ukategorisert

Lars Sponheim bommer på skatt

Fremskrittspartiet vil ikke redusere ulike skatter formidabelt, slik Lars Sponheim hevdet i partilederutspørringen til TV2 mandag kveld.

Partiet til Siv Jensen vil riktig nok redusere skattetrykket betydelig mer enn det Lars Sponheim ønsker, men å bruke ordet formidabelt blir det samme som å skyte spurv med kanon.

I 2007 tok Norge inn over 653 milliarder kroner i ulike skatter, ifølge skatteregnskapet som Liberaleren har omtalt tidligere. Fremskrittspartiet har vært uklar på området skattereduksjon i valgkampen, men den høyeste summen vi har sett i år er 50 milliarder kroner. 50 milliarder kroner er kun noen prosenter av summen staten får inn i skatter, og noen prosenter kan ikke med troverdighet omtales som formidabelt.

Skattelettelser og Venstre
I perioden 2001 til 2005 hadde Norge en mindretallsregjering bestående av Høyre, Venstre og KrF. I denne perioden sørget regjeringen, med støtte fra FrP, for 23 milliarder kroner i skatte- og avgiftslettelser, uten at den såkalte velferdsstaten ble rasert.

Høyre, Venstre og KrF sørget blant annet for å fjerne investeringsavgiften, og skatt på arbeid ble satt ned. De gradvise skatereduksjonene bidrog til økonomisk vekst som ga økte skatteinntekter for staten. For politikere som ønsker en stor stat, er beskjedne kutt i skatter en vinn-vinn situasjon. Men det har tydeligvis Lars Sponheim glemt i løpet av inneværende periode?

Pål T. Jørgensens utspørring av Lars Sponheim, leder i Venstre, er lagt ut på TV2 Sumo.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer