Ukategorisert

Lars Sponheim bommer på skatt

Fremskrittspartiet vil ikke redusere ulike skatter formidabelt, slik Lars Sponheim hevdet i partilederutspørringen til TV2 mandag kveld.

Partiet til Siv Jensen vil riktig nok redusere skattetrykket betydelig mer enn det Lars Sponheim ønsker, men å bruke ordet formidabelt blir det samme som å skyte spurv med kanon.

I 2007 tok Norge inn over 653 milliarder kroner i ulike skatter, ifølge skatteregnskapet som Liberaleren har omtalt tidligere. Fremskrittspartiet har vært uklar på området skattereduksjon i valgkampen, men den høyeste summen vi har sett i år er 50 milliarder kroner. 50 milliarder kroner er kun noen prosenter av summen staten får inn i skatter, og noen prosenter kan ikke med troverdighet omtales som formidabelt.

Skattelettelser og Venstre
I perioden 2001 til 2005 hadde Norge en mindretallsregjering bestående av Høyre, Venstre og KrF. I denne perioden sørget regjeringen, med støtte fra FrP, for 23 milliarder kroner i skatte- og avgiftslettelser, uten at den såkalte velferdsstaten ble rasert.

Høyre, Venstre og KrF sørget blant annet for å fjerne investeringsavgiften, og skatt på arbeid ble satt ned. De gradvise skatereduksjonene bidrog til økonomisk vekst som ga økte skatteinntekter for staten. For politikere som ønsker en stor stat, er beskjedne kutt i skatter en vinn-vinn situasjon. Men det har tydeligvis Lars Sponheim glemt i løpet av inneværende periode?

Pål T. Jørgensens utspørring av Lars Sponheim, leder i Venstre, er lagt ut på TV2 Sumo.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Voodoo-king
Voodoo-king
12 years ago

Det er jo fint at Venstre kaller seg et ikke-sosialistisk parti men det er ikke dermed sagt det ikke er slik at venstre faktisk ikke er noe av det de ikke sier de er men heller det motsatte.

50 milliarder høres jo flott ut men det er jo ikke umulig at dette ikke blir begynnelsen på fortsettelsen.

FRP er muligens ikke løsningen, men det er sikkert at venstre er en del av problemet.

Voodoo-king
Voodoo-king
12 years ago

Videre er det slik at det slett ikke er dumt å ha politikere som lover å bygge ned velferdsstaten for så å kunne dempe skattetrykket betydelig men like sikkert som det er sant at vi ikke har et slik alternativ i Norge er det at redusert offentlig formue og eventuelt større offentlig gjeld har større potensial til å lede til nedbyggelsen av velferdsstaten en lovnader fra noen politikere.

Fra arkivet