Notiser

Mislykket narkotikapolitikk

Det er lettere å få tak i narkotika enn alkohol, mener fremskrittspartipolitikeren Sylvi Listhaug, ifølge Dagbladet.

Listhaug er medlem av et parti som for enhver pris forsvarer forbudslinjen, en linje som må være totalt mislykket dersom det er større tilgjengelighet på narkotika sammenlignet med alkohol.

Ja til legalisering av narkotika!

15 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
gjørdetlovlig
gjørdetlovlig
12 years ago

Støtt aksjonen

Vi som vil ha lovlige utsalgssteder for hasj i Norge

http://www.fnk.no/facebook.html

Fordeler: bli kvitt de irriterende dealerne ved akserselva, ta fra de kriminelle profitt, lovliggjør et rusmiddel som er mindre farlig enn alkohol som man ikke kan ta overdose av eller få organskader av, fjern tabuene som så ofte fører til personlige problemer for de som bruker det, reguler det, få alderskontroll, …

Anne-Karin
Anne-Karin
12 years ago

Listhaug tar helt feil når hun påstår at narkotika er mer tilgjengelig enn alkohol. Sjekk denne saken; http://sirus.no/internett/alkohol/article/1026.html
Frp-styrte Oslo har bidratt sterkt til en markant økning i tilgjengeligheten til alkohol.
Å forøvrig tro at narkotikaproblemene blir mindre ved å liberalisere og gjøre narkotika/hasj mer tilgjengelig, er naivt. Ren logikk tilsier at økt tilgjengelighet vil bidra til mer bruk.
Hva med å se til Sverige da? Der er narkotikaen mindre tilgjengelig, behandling og rehabilitering svært mye bedre enn her hjemme og færre sliter med avhengighet….

Bon Ivar
Bon Ivar
12 years ago

Gode poenger! Foruten fra deg da Anne-Karin. Det kan virke som om du i utgangspunktet er veldig redd for, og har veldig lite kunnskaper om det du kaller hasj, ettersom du tydeligvis mener at behandling og rehabilitering er nødvendig for dagens forbrukere. Uansett er ikke størrelsen på forbruket som er viktigste årsak til at en legalisering er å foretrekke fremfor dagens overformynderi, og kriminalisering av en relativt stor samfunnsgruppe. Det er snarere snakk om at; 1. De som er forbrukere vil slippe å oppsøke kriminelle miljøer, og dermed minske risikoen for å bli eksponert for det som faktisk er de… Read more »

Marius
Marius
12 years ago

Bon Ivar, du har skjønt det:) Men du Anne Karin burde sette deg bedre inn i dette med rus før du uttaler deg mer. Sverige har kansje den mest misslykka narkotikapolitikken i vesten. Det er ikke et værre sted å være narkoman enn i sverige! Vi må få et annet synspunkt og holdninger til stoffene og brukerne. En for streng politikk fører til ekskludering fra storsammfunnet. Man kan sammenlikne det med rasisme. Eks. Per bruke hasj og henger med venner som gjør det og annet. «vanlige» folk vil ikke ha noe med Per å gjøre. Det blir en marginaliseringsprosess som… Read more »

Per
Per
12 years ago

Anne-Karin, Narkotikapolitikken i Sverige er en katastrofe. De vet ikke en gang hvor mange misbrukere de har, de deler ikke ut rene sprøyter, så 90% av misbrukerne har hepatitt. Når de en gang blir rusfrie vil de ikke ha mye å leve for, med mange sykdommer. De må file sprøytene sine med neglefil og dele dem! Allikevel er narkotika av forskjellig slag tilgjengelig over hele Sverige for de som vil ha det! Noen kommuner i Sverige orker det ikke, og har gitt penger til drift av ulovlige sprøyterom, har en sikker kilde fortalt meg. Svenskene er i ferd med å… Read more »

Jens
Jens
12 years ago

Økt tilgang bidrar ikke til økt bruk. 6% av befolkningen røykte i løpet av fjoråret i Nederland, og 4% i Norge. Til sammenlining røykte 16% av befolkningen i Canada i løpet av fjoråret og 10% i Storbritannia, begge steder der det er ulovlig. De som bruker i Nederland har langt tryggere og sunnere rammer rundt det, og et sunnere bruksmønster. I Storbritannia så man at bruken også gikk ned når det ble nedklassifisert, selv om det nå har blitt opplklassifisert igjen på grunn av ennå en uvitenskaplig hysteribørlge. Cannabis er kriminalisert av mennesker som ikke vet hva cannabis er !!… Read more »

jone
jone
12 years ago

få det inn i utsalg og reguler det! skattelegg det, ha egne diskrete og avsidesliggende cannabismonopol, gjør hva dere vil! Alt er mer humant enn forfølgelsen, fordømmelsen og løgnene i dag !!!

Anders Ulstein
Anders Ulstein
12 years ago

1. Listhaug tøver: øl er solgt i ca 4.500 butikker, og vin og sprit selges på 240 Vinmonopol; alkohol er skjenket på over 7000 serveringssteder. Og de fleste hjem har vel noen flasker i skapet. Men kun 10 prosent av dem mellom 15-20 år har «noen gang»! brukt cannabis. Det samme tallet for alkohol er 80%! Det kan ha noe med tilgjengelighet å gjøre … 2. Ang Nederland og cannabis: bruk av cannabis ligger langt over gjennomsnittet i Europa (28 mot 19%) for unge mennesker. http://www.espad.org/netherlands. Nederland stenger nå stadig flere coffee shops. At cannabisbruk nå flater ut eller faller… Read more »

Pleym
Pleym
12 years ago

Takk for dine saklige innspill under pkt. 2, Anders. Hvor gammel er du, da?

Er det viktig for meg? Nei. Gir alderen dine standpunkter mer tynge overfor meg? Nei. Jeg er uenig med deg. Jeg har godt gjennomtenkte standpunkter om liberalisering. Jeg kjenner narkomisbrukere. Jeg kjenner hasjbrukere. Skulle det forandre synspunktene mine? Ja, de gikk fra å følge mainstream til å bli for liberalisering.

Anne-Karin
Anne-Karin
12 years ago

Kan godt hende jeg skal sette meg enda mer inn i temaet og det er noe jeg jobber med hver eneste dag. Etter over 6 år hvor jobben min faktisk består i å arbeide med alkohol, narkotika og spillproblematikk, har jeg null problem med å erkjenne at det alltid er noe nytt å lære. Det finnes nok de som røyker hasj og som klarer seg helt greit. Jeg kjenner selv slike personer. Samtidig jobber jeg med masse tidligere og nåværende rusavhengige som ikke fikset dette spesielt godt. Svært mange narkotikaavhengige jeg har møtt i min jobb, henviser til at det… Read more »

Anders Ulstein
Anders Ulstein
12 years ago

Sorry, men dette er typisk gutteromsfantasier, uavhengig av alder. Det er da også særlig enkelte ungdomspartier som liker å diskutere slike ting helt til de skjønner litt mer. Livsstilssykdommer er den vestlige verdens byrde (men som kan forebygges), utviklingsland følger etter. Ikke en regjering i verden ønsker liberalisering av enda et rusmiddel som skal fylle opp helse og sosialtjenestene. Justeringer og reformer av politikken er en helt annen og relevant ting å diskutere. For en som har sterke sympatier med liberalt tankegods er alt dette maset om frihet til å gjøre hva en vil fattigslig og, ja gutteromsaktig. To paradokser… Read more »

Runar
Runar
12 years ago

Anders, ut fra det du skriver virker det som du sidestiller alkohol og narkotika. Mener du da salg av alkohol også burde være forbudt? Din kritikk med «gutteromsfantasier» vil da også ramme alle som mener alkohol bør være tilgjengelig og lovlig i (minst) like stor grad som i dag. Jeg har vanskelig for å tolke argumentasjonen din annerledes enn at du mener rusproblematikk knyttet til alkohol bør innebære et forbud også på dette området.

Anne Karin
Anne Karin
12 years ago

Den rettssaken er en parodi a la Kongo. Å legge skylden på hasjen for en sykdom mannen åpenbart hadde fått uansett, og å attpåtil bruke det som grunn for at han selv er skyld i å ha fått psykose er brudd på enhver rettssikkerhet. Det er i tillegg uvitenskaplig, og sterkt diskriminerende. Hva med flertallet – som bruker hasj innimellom i en sosial sammenheng, og foretrekker et rusmiddel som er mindre skadelig enn alkohol ? Skal de forfølges pga. noen påstander om hasjpsykose en eller annen galning har blitt utsatt for? Fordi noen alkoholikere får delirium tremens, må det være… Read more »

Per
Per
12 years ago

Ander Ulstein: Folk som har narkomane i familien kan enten reagere med å være tro overfor skremselspropagandaen og trappetrinnteoriløgnene de har lært i skolen, og legge alt for hat, eller de kan være mer åpne. Iom. at det er ulovlig med et rusmiddel som er mindre skadelig enn alkohol, og samfunnet fremsetter uvitenskaplige løgner om det, er det blitt et polarisert tema som skader familier mer enn cannabis i seg selv. Hasj og marihuana bør være lovlig. Det er ikke en gutteromsfantasi, og det kommer. I California, til neste år, og i København før eller senere, og så får vi… Read more »

Leirbag
Leirbag
12 years ago

«Svært mange narkotikaavhengige jeg har møtt i min jobb, henviser til at det hele begynte med hasj og at behovet for sterkere stoffer kom etterhvert.» Og hvorfor begynte disse å røyke hasj? Og hvorfor gikk de over itl sterkere stoffer? Og hadde de prøvd sigaretter og alkohol før de prøvde hasj? Slik jeg oppfatter det, folk som begynner med et stoff og deretter går itl sterkere og sterkere stoffer er mennesker som allerede har problemer og prøver å ruse seg «bort» ifra de. Dette er i 90% av tilfellene årsaken til at de også går over til sterkere og sterkere… Read more »

Fra arkivet