Ukategorisert

Vi trenger færre reguleringer

Byggerotet til nestleder i Arbeiderpartiet, Helga Pedersen, er et godt bevis for at Norge har for mange reguleringer og for stort byråkrati.

Pedersen, som er fiskeri- og kystminister, er èn av mange sosialdemokratiske politikere som viser en voldsom dobbeltmoral. De ønsker et strengt regelverk, men gir selv blaffen i reglene. I dag meldte Dagbladet, at statsråden reiste et påbygg før tillatelsen kom. Hun har, etter oppslagene i media, sikret seg de nødvendige tillatelsene, men mange måneder for sent i forhold til lovverket som Arbeiderpartiet har vært en pådriver for.

Norge trenger en ny plan- og bygningslov. Vi trenger et lovverk som ivaretar den private eiendomsretten, en lov som gir hver borger mer frihet over egen eiendom.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Runar
Runar
12 years ago

«Pedersen, som er fiskeri- og kystminister, er èn av mange sosialdemokratiske politikere som viser en voldsom dobbeltmoral. De ønsker et strengt regelverk, men gir selv blaffen i reglene.» Nettopp derfor reagerte jeg kraftig da jeg hørte denne nyheten i formiddag. Er man forkjempere for et så strengt regelverk er det minste man bør gjøre å sørge for å faktisk følge dette regelverket selv. Heldigvis har Helga Pedersen lagt seg flat og sagt hun er flau, noe som mildner inntrykket betraktelig. Dette burde også Åslaug Haga ha gjort da hun var innblandet i noenlunde tilsvarende sak. Helga Pedersen blir nok derfor… Read more »

Fra arkivet

 • Godt nytt for pessimisteneGodt nytt for pessimistene
  I rapporten A World of Research presenterer Ipsos et utvalg av studier og analyser fra 2019, med innsikt om en rekke ulike temaer.
 • Fransk feminist henrettetFransk feminist henrettet
  Sterk kost i feministisk manifest: forfatteren henrettet i dag efter parodi av en rettssak.
 • En merkelig politisk skikkelseEn merkelig politisk skikkelse
  Biografien om Reiulf Steen er svært lærerik hvis du vil lære politisk historie.
 • Idealister i frihetens tjenesteIdealister i frihetens tjeneste
  Liberalister oppfører seg ikke slik sosialister mener at vi skal være. Vi er idealister som er opptatt av annet enn penger
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?
  Bærekraftsmålene har vært omstridt i samfunnsdebatten. Hva er disse målene? Bør all form for fattigdom avskaffes? Hva med sult? Og hvordan er dette med helsetjenester? Første del i en artikkelserie på fire om FNs bærekraftsmål.
 • Den gale kongen og hans lege – og en revolusjon ovenfraDen gale kongen og hans lege – og en revolusjon ovenfra
  Johann Friedrich Struensee gjennomførte en revolusjon i Danmark-Norge. Fra toppen av det dansk-norske eneveldet. Han ble henrettet 28.april 1772, for majestetsfornærmelse.
 • Er det Trumps feil?Er det Trumps feil?
  Thor Steinhovden har skrevet en lettlest bok om bakgrunnen for hvordan amerikansk politikk er blitt som den er idag.