Ukategorisert

Et under at TV2 har overlevd

TV-2 må gjøre store kutt på grunn av reduserte inntekter. Med den skattefinansierte konkurransen fra NRK, er det et under at TV2 overlever.

TV2 har vært et vellykket prosjekt. Ledelsen styrer konsernet godt. De ulike redaksjonene lager gode program. TV-kanalen har høye seertall, og er ikke lengre den bittelille broren til NRK. Historien om TV2 er en suksesshistorie, fordi TV-kanalen har elendige rammevilkår gjennom strenge konsesjonskrav og konkurranse fra NRK, en konkurrent politikerne gir enorme fordeler gjennom TV-skatten.

Nå må Norges største kommersielle medieaktør gjøre store kutt, fordi inntektene svikter. Det er blant annet fare for at Dokument2 blir lagt ned fra nyttår, ifølge Dagbladet.

–Det er 17 år siden vi startet Dokument2. Fra nyttår legges det ned. Det er trist, skriver Gerhard Helskog på Twitter.

Konkurransen om TV-seerne viser at statens rolle må være som regulator og lovgiver, og bør ikke selv være en aktør på markedet. Ingen kan slå staten i en konkurranse, fordi politikerne lager gunstige ordninger for statlige bedrifter. NRK-lisensen, også kalt TV-skatten, er et eksempel på en gunstig ordning.

Mest lest

Arrangementer