Ukategorisert

Et under at TV2 har overlevd

TV-2 må gjøre store kutt på grunn av reduserte inntekter. Med den skattefinansierte konkurransen fra NRK, er det et under at TV2 overlever.

TV2 har vært et vellykket prosjekt. Ledelsen styrer konsernet godt. De ulike redaksjonene lager gode program. TV-kanalen har høye seertall, og er ikke lengre den bittelille broren til NRK. Historien om TV2 er en suksesshistorie, fordi TV-kanalen har elendige rammevilkår gjennom strenge konsesjonskrav og konkurranse fra NRK, en konkurrent politikerne gir enorme fordeler gjennom TV-skatten.

Nå må Norges største kommersielle medieaktør gjøre store kutt, fordi inntektene svikter. Det er blant annet fare for at Dokument2 blir lagt ned fra nyttår, ifølge Dagbladet.

–Det er 17 år siden vi startet Dokument2. Fra nyttår legges det ned. Det er trist, skriver Gerhard Helskog på Twitter.

Konkurransen om TV-seerne viser at statens rolle må være som regulator og lovgiver, og bør ikke selv være en aktør på markedet. Ingen kan slå staten i en konkurranse, fordi politikerne lager gunstige ordninger for statlige bedrifter. NRK-lisensen, også kalt TV-skatten, er et eksempel på en gunstig ordning.

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Morromann
Morromann
12 years ago

Skal NRK bli reklamefinasiert da? Hva skjer med TV2 sine inntekter da, når NRK tar 50-60% av det totale reklamemarkedet..?

Chr.
Chr.
12 years ago

Hvorfor skal skatte/avgiftspenger gå til å kjøpe inn amerikanske TV-serier? Én offentlig finansiert tv-kanal og én offentlig finansiert radiokanal bør være tilstrekkelig til å oppfylle formålet om almennkringkasting.

Einar
12 years ago

Reklameinntektene går ned da blir det mindre kroner å lage tv, forsvinner lisenspengene blir det enda mindre kroner å lage tv av.
Reklameinntekter har et tak, du later som det ikke eksisterer.
Skal NRK være reklamefinansiert, går det ut over andre aktører, det er mattematikk.
Skal muligens gi deg rett at vilkårene blir bedre, men mangfoldet blir mindre.

Fra arkivet