Ukategorisert

Marit Breivik eller Marcello Lippi?

Medlemmene i Liberalerens redaksjon hadde valgt Marit Breivik som trener, fordi hun aksepterer at menneskene er forskjellige.

I dag er det et pussig oppslag i VG. Marcello Lippi, den italienske landslagssjefen i fotball, vil ikke tillate et homofilt par på landslaget. Argumentet han bruker, er at et homofilt par vil være en stor skandale og en slik tenkt situasjonen vil gi stor oppmerksomhet rundt spillerne. Skribenten aner ikke hva Lippi regner som en skandale, men det er mulig konservative sportsjournalister ville gått amok i Italia om to av spillerne var et par.

I Norge har det vært landslag med to lesbiske spillere som er et par. Det var Marit Breivik som hadde ansvaret for håndballspillerne. Det var ingen skandaler rundt Katja Nyberg og Gro Hammerseng. Spillerne fikk riktig nok en del oppmerksomhet, men mest på grunn av skader og på grunn av prestasjonene på banen.

Det er på tide homofili blir akseptert, også i fotballbevegelsen.

Mest lest

Arrangementer