Ukategorisert

Høyres håp på sidelinjen?

Torbjørn Røe Isaksen, Høyres 1. kandidat i Telemark, sliter på flere meningsmålinger. Høyres store håp kan tape kampen om en stortingsplass.

På meningsmålingen som TV2 slapp denne uken, sliter Røe Isaksen. Han er ikke inne som direktevalgt representant, men holder på utjevningsmandatet.

Torbjørn Røe Isaksen har det tøft i Telemark. (Foto: Konservativ.no)
Torbjørn Røe Isaksen har det tøft i Telemark. (Foto: Konservativ.no)
Ifølge oversikten for Telemark, mangler Røe Isaksen 471 stemmer for å kapre distriktsmandatet fra Fremskrittspartiets 2.kandidat, Kåre Fostervoll.

Å satse på et utjevningsmandat er et farefullt spill, fordi tallene fra hele landet avgjør til slutt hvem som vinner utjevningsmandatene.

Telemark er et rødt fylke. Av seks mandater har Arbeiderpartiet 3 representanter i inneværende periode. Telemark Høyre har Kari Lise Holmberg på Stortinget, og det er hennes plass Torbjørn Røe Isaksen ønsker seg. Foreløpig henger plassen i en svært tynn tråd.

Torbjørn Røe Isaksen er en politiker som har markert seg i mediedebatten. Han har vært leder i Unge Høyre og er redaktør for tidsskriftet Minerva. Han har i mange år fokusert på konservatisme med grunnleggende ideer som frihet under ansvar, rettsstat, privat eiendomsrett og grenser for politikk. Det er grunnen til at Liberaleren døper kandidaten Torbjørn Røe Isaksen for Høyres håp.

Mest lest

Arrangementer