Ukategorisert

Høyres håp på sidelinjen?

Torbjørn Røe Isaksen, Høyres 1. kandidat i Telemark, sliter på flere meningsmålinger. Høyres store håp kan tape kampen om en stortingsplass.

På meningsmålingen som TV2 slapp denne uken, sliter Røe Isaksen. Han er ikke inne som direktevalgt representant, men holder på utjevningsmandatet.

Torbjørn Røe Isaksen har det tøft i Telemark. (Foto: Konservativ.no)
Torbjørn Røe Isaksen har det tøft i Telemark. (Foto: Konservativ.no)
Ifølge oversikten for Telemark, mangler Røe Isaksen 471 stemmer for å kapre distriktsmandatet fra Fremskrittspartiets 2.kandidat, Kåre Fostervoll.

Å satse på et utjevningsmandat er et farefullt spill, fordi tallene fra hele landet avgjør til slutt hvem som vinner utjevningsmandatene.

Telemark er et rødt fylke. Av seks mandater har Arbeiderpartiet 3 representanter i inneværende periode. Telemark Høyre har Kari Lise Holmberg på Stortinget, og det er hennes plass Torbjørn Røe Isaksen ønsker seg. Foreløpig henger plassen i en svært tynn tråd.

Torbjørn Røe Isaksen er en politiker som har markert seg i mediedebatten. Han har vært leder i Unge Høyre og er redaktør for tidsskriftet Minerva. Han har i mange år fokusert på konservatisme med grunnleggende ideer som frihet under ansvar, rettsstat, privat eiendomsrett og grenser for politikk. Det er grunnen til at Liberaleren døper kandidaten Torbjørn Røe Isaksen for Høyres håp.

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Gullstandard
12 years ago

Ja, Torbjørn er en bra kar. Jeg håper han kommer inn, selv om jeg ellers unner Høire et dårlig valg som lønn for sin venstreglidning.

Konrad
12 years ago

Enig. Høyre har blitt et parti uten ryggrad. Folk som unge Isaksen kan på en god dag være redningen.

Runar
Runar
12 years ago

Får inderlig håpe han kommer inn. Folk som ham trenger vi på Tinget.

Torbjørn Røe Isaksen
12 years ago

Hyggelig. Bare et lite OBS: På alle lokale målinger er det faktisk APs 3. mandat som er mest utsatt, og jeg mangler ca. 500 stemmer på å ta det.

Fra arkivet