Ukategorisert

Skoledebatter = show

Valgresultatet fra skolevalget betyr mye for ungdomspolitikerne og media, men mange debatter er i stor grad et show og fjaseri for de som deltar i debattene.

Mange valganalytikere bruker resultatene til å se på ulike tendenser i velgermassen. Skolevalget er langt fra nøyaktig, men partienes fremgang og tilbakegang forsterkes i skolevalgresultatet.

Det er ofte de ungdomspolitikerne som er størst i kjeften som vinner en skolevalgdebatt. Derfor er språkbruken rimelig fargerik med banning og utskjellinger av politiske motstandere. I debatter glemmer mange ungdomspolitikere at lederne har skrevet under en erklæring om en fair valgkamp.

Denne skribenten har deltatt på debatter for Fremskrittspartiet og Høyre, og vet alt om det politiske sirkuset fra scenen. Stor i kjeften har stort sett bestandig betydd et godt resultat.

At mange debatter er show og sirkus, er synd. Ungdomspolitikerne er godt skolerte i ideologi, og bør bruke skolevalget til å få frem forskjellene mellom partiene slik at debattene blir god læring for elevene.

Useriøse ungdomspolitikere og dårlige debatter med for mye show, er to av årsakene til at det er vanskelig å få redusert stemmerettsalderen i Norge. Det er rett og slett for stor forskjell mellom en skolevalgdebatt og en debatt mellom representanter som stiller til valg på fremskutte posisjoner.

Tags:

,

Mest lest

Arrangementer