Ukategorisert

Dørum krever svar om datalagring

Venstres Odd Einar Dørum krever svar fra Arbeiderpartiet om partiets holdning til EUs datalagringsdirektiv. Venstre-politikeren får dessverre ikke svar fra det største partiet i regjeringen.

Odd Einar Dørum (Foto: Venstre.no)
Odd Einar Dørum (Foto: Venstre.no)
–Arbeiderpartiet må fortelle om de er for eller mot at elektroniske spor skal lagres i 2 år, sier Odd Einar Dørum til NRK.

Mens regjeringspartnerne SV og Senterpartiet har uttrykt motstand mot direktivet, har Arbeiderpartiet ennå ikke bestemt seg. Dette bidrar til å legge lokk på den offentlige debatten, mener Dørum.

Det blir lokk på debatten også utover høsten, fordi Arbeiderpartiet ikke har fastsatt en kjøreplan for saken om datalagringsdirektivet.

–Saken er så vanskelig at det er umulig å spå når den kommer til Stortinget. Det pågår et omfattende arbeid i regjeringen i forhold til denne saken. Når vi har all nødvendig kunnskap vil også Stortinget få saken til behandling, sier leder av Justiskomiteen og arbeiderpartipolitikeren, Anne Marit Bjørnflaten til NRK.

Det som er oppsiktsvekkende med Bjørnflatens svar, er at hun tydeligvis mener at regjeringspartnerne Senterpartiet og SV tar for lett på saken fordi partiene allerede har konkludert.

Mest lest

Arrangementer