Ukategorisert

Dørum krever svar om datalagring

Venstres Odd Einar Dørum krever svar fra Arbeiderpartiet om partiets holdning til EUs datalagringsdirektiv. Venstre-politikeren får dessverre ikke svar fra det største partiet i regjeringen.

Odd Einar Dørum (Foto: Venstre.no)
Odd Einar Dørum (Foto: Venstre.no)
–Arbeiderpartiet må fortelle om de er for eller mot at elektroniske spor skal lagres i 2 år, sier Odd Einar Dørum til NRK.

Mens regjeringspartnerne SV og Senterpartiet har uttrykt motstand mot direktivet, har Arbeiderpartiet ennå ikke bestemt seg. Dette bidrar til å legge lokk på den offentlige debatten, mener Dørum.

Det blir lokk på debatten også utover høsten, fordi Arbeiderpartiet ikke har fastsatt en kjøreplan for saken om datalagringsdirektivet.

–Saken er så vanskelig at det er umulig å spå når den kommer til Stortinget. Det pågår et omfattende arbeid i regjeringen i forhold til denne saken. Når vi har all nødvendig kunnskap vil også Stortinget få saken til behandling, sier leder av Justiskomiteen og arbeiderpartipolitikeren, Anne Marit Bjørnflaten til NRK.

Det som er oppsiktsvekkende med Bjørnflatens svar, er at hun tydeligvis mener at regjeringspartnerne Senterpartiet og SV tar for lett på saken fordi partiene allerede har konkludert.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
carl christian
12 years ago

…det har jo pågått omfattende arbeid over tre år i denne saken, og regjeringens egen personvernkommisjon, som var blant de fremste til å gjøre en utredning her, konkluderte i fjor sommer med at man i dag ikke har et godt nok dokumentert behov for innføring.

Dette betyr ikke som AP synes å mene at vi må vente/utrede helt til vi klarer å dokumentere et behov for innføring, men det betyr at vi pr i dag må si nei!

Espen
Espen
12 years ago

«omfattende arbeid» er vel synonymt med å sitte på ræva å pelle seg i nesa for norske politikere. Med en grell forenkling er dette et ja/nei spørsmål. Bestem dere!

Fra arkivet