Ukategorisert

179 hvite kors foran Stortinget

Ruspolitikken er et ikke-tema i årets valgkamp. Derfor vil Oslo Unge Venstre sette opp 179 hvite kors foran Stortinget på torsdag.

Oslo Unge Venstre vil torsdag 3. september sette opp 179 hvite kors foran Stortinget for å markere antallet overdosedødsfall i Norge i 2008. Dette er de offisielle tallene fra Kripos, men sannsynligvis er mørketallene langt høyere, ifølge en pressemelding som Oslo Unge Venstre har sendt ut.

Appellanter
Det vil bli appeller fra fire fremtredende personer på torsdagens aksjon. Anne Solsvik, leder Unge Venstre, Arild Knutsen, leder av foreningen for en human narkotikapolitikk, Heidi Hansen, Rusmisbrukernes interesseorganisasjon og Trine Skei Grande, stortingsrepresentant fra Oslo Venstre, stiller opp for rusmisbrukere som har en svært vanskelig situasjon i sosialdemokratiske Norge.

Legalisering av narkotika
Liberaleren ønsker å legalisere narkotika, fordi vi ønsker et åpent salg som sikrer kontrollert tilgjengelighet. Vi bruker ofte vinmonopolordningen som eksempel, en ordning som har bred støtte i Stortinget. Et legalt salg av alkoholholdige drikkevarer, har hindret narkotikalignende tilstander på omsetning av vin og brennevin.

Et rusfritt samfunn er en illusjon, og det er hovedgrunnen til at politikerne bør gå bort fra forbudslinjen på narkotika.

Mest lest

Arrangementer