Ukategorisert

179 hvite kors foran Stortinget

Ruspolitikken er et ikke-tema i årets valgkamp. Derfor vil Oslo Unge Venstre sette opp 179 hvite kors foran Stortinget på torsdag.

Oslo Unge Venstre vil torsdag 3. september sette opp 179 hvite kors foran Stortinget for å markere antallet overdosedødsfall i Norge i 2008. Dette er de offisielle tallene fra Kripos, men sannsynligvis er mørketallene langt høyere, ifølge en pressemelding som Oslo Unge Venstre har sendt ut.

Appellanter
Det vil bli appeller fra fire fremtredende personer på torsdagens aksjon. Anne Solsvik, leder Unge Venstre, Arild Knutsen, leder av foreningen for en human narkotikapolitikk, Heidi Hansen, Rusmisbrukernes interesseorganisasjon og Trine Skei Grande, stortingsrepresentant fra Oslo Venstre, stiller opp for rusmisbrukere som har en svært vanskelig situasjon i sosialdemokratiske Norge.

Legalisering av narkotika
Liberaleren ønsker å legalisere narkotika, fordi vi ønsker et åpent salg som sikrer kontrollert tilgjengelighet. Vi bruker ofte vinmonopolordningen som eksempel, en ordning som har bred støtte i Stortinget. Et legalt salg av alkoholholdige drikkevarer, har hindret narkotikalignende tilstander på omsetning av vin og brennevin.

Et rusfritt samfunn er en illusjon, og det er hovedgrunnen til at politikerne bør gå bort fra forbudslinjen på narkotika.

0 0 vurderinger
Vurdering
5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Espen
Espen
12 years ago

bra shock value i dette hvertfall!

Leirbag
Leirbag
12 years ago

Spesielt med tanke på tunge narkomane og overdoser må det nevnes:

Hva med ibogain? 50 millioner til forsøk og forskning i stor skala NÅ hadde vært en god start!

Så vidt meg bekjent er fortsatt dette stoffet (dette enteogenet) utenfor norske lister (narkotikaliste, reseptbelage midler o.l), men da sannsynligvis pga dets anonymitet i store deler av verden, men dette er på vei til å endres.

http://www.svt.ntnu.no/psy/pt/artikler/2008.3.kaspersen.pdf
http://www.svt.ntnu.no/psy/pt/artikler/2009.1.harklau.pdf
http://www.youtube.com/watch?v=r-Ap5lyYcI0&feature=PlayList&p=F2246474B5424D62&index=0

D

Anonym
Anonym
12 years ago

Unge Venstre bør bli tydeligere mht. legalisering av hasj og marihuana, noe som også vil redde mange

Anonym
Anonym
12 years ago

Visste ikke at dere var tilhengere av vinmonopol, men kontrollerte former er et pluss, hvertfall når det gjelder narkotika. Heroin i dagligvaren og reklame for det i Donald Duck er i hvertfall ikke veien å gå.

Mest lest

Fra arkivet

 • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
  Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?
 • Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?
  Økonomisk vekst, sysselsetting, industrialisering, innovasjon og bosetning er del av bærekraftsmålene. Hva betyr det? Og hva med ulikhet og barnearbeide? Del 3 i en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
 • CO2-skatt: en nødvendig inngripen?CO2-skatt: en nødvendig inngripen?
  Temperaturen stiger, og CO2-utslipp bidrar til utviklingen. Er CO2-skatt en nødvendighet for raskere overgang til fornybar energi?
 • Den gale kongen og hans lege – og en revolusjon ovenfraDen gale kongen og hans lege – og en revolusjon ovenfra
  Johann Friedrich Struensee gjennomførte en revolusjon i Danmark-Norge. Fra toppen av det dansk-norske eneveldet. Han ble henrettet 28.april 1772, for majestetsfornærmelse.
 • Læreplaner gir tapereLæreplaner gir tapere
  Nye læreplaner løser ikke det grunnleggende problemet
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • Vil du bli diktator?Vil du bli diktator?
  Historiker Frank Dikötter har skrevet en interessant bok med åtte kortbiografier om diktatorer.