Ukategorisert

179 hvite kors foran Stortinget

Ruspolitikken er et ikke-tema i årets valgkamp. Derfor vil Oslo Unge Venstre sette opp 179 hvite kors foran Stortinget på torsdag.

Oslo Unge Venstre vil torsdag 3. september sette opp 179 hvite kors foran Stortinget for å markere antallet overdosedødsfall i Norge i 2008. Dette er de offisielle tallene fra Kripos, men sannsynligvis er mørketallene langt høyere, ifølge en pressemelding som Oslo Unge Venstre har sendt ut.

Appellanter
Det vil bli appeller fra fire fremtredende personer på torsdagens aksjon. Anne Solsvik, leder Unge Venstre, Arild Knutsen, leder av foreningen for en human narkotikapolitikk, Heidi Hansen, Rusmisbrukernes interesseorganisasjon og Trine Skei Grande, stortingsrepresentant fra Oslo Venstre, stiller opp for rusmisbrukere som har en svært vanskelig situasjon i sosialdemokratiske Norge.

Legalisering av narkotika
Liberaleren ønsker å legalisere narkotika, fordi vi ønsker et åpent salg som sikrer kontrollert tilgjengelighet. Vi bruker ofte vinmonopolordningen som eksempel, en ordning som har bred støtte i Stortinget. Et legalt salg av alkoholholdige drikkevarer, har hindret narkotikalignende tilstander på omsetning av vin og brennevin.

Et rusfritt samfunn er en illusjon, og det er hovedgrunnen til at politikerne bør gå bort fra forbudslinjen på narkotika.

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Espen
Espen
12 years ago

bra shock value i dette hvertfall!

Leirbag
Leirbag
12 years ago

Spesielt med tanke på tunge narkomane og overdoser må det nevnes:

Hva med ibogain? 50 millioner til forsøk og forskning i stor skala NÅ hadde vært en god start!

Så vidt meg bekjent er fortsatt dette stoffet (dette enteogenet) utenfor norske lister (narkotikaliste, reseptbelage midler o.l), men da sannsynligvis pga dets anonymitet i store deler av verden, men dette er på vei til å endres.

http://www.svt.ntnu.no/psy/pt/artikler/2008.3.kaspersen.pdf
http://www.svt.ntnu.no/psy/pt/artikler/2009.1.harklau.pdf
http://www.youtube.com/watch?v=r-Ap5lyYcI0&feature=PlayList&p=F2246474B5424D62&index=0

D

Anonym
Anonym
12 years ago

Unge Venstre bør bli tydeligere mht. legalisering av hasj og marihuana, noe som også vil redde mange

Anonym
Anonym
12 years ago

Visste ikke at dere var tilhengere av vinmonopol, men kontrollerte former er et pluss, hvertfall når det gjelder narkotika. Heroin i dagligvaren og reklame for det i Donald Duck er i hvertfall ikke veien å gå.

Fra arkivet