Ukategorisert

Staten hindrer konkurranse

Den norske stat hindrer konkurranse om passasjeren, og taperne blir borgerne som må betale for svindyre flybilletter.

Det er Norwegian som ønsker å fly på strekningen Alta – Kirkenes, men flyselskapet får ikke lov fordi Widerøe har fått monopol av staten på intern flytrafikk i Finnmark.

Staten har sørget for geniale vilkår for Widerøe. Flyselskapet slipper konkurranse.
Staten har sørget for geniale vilkår for Widerøe. Flyselskapet slipper konkurranse.
–Det er konsesjonsvilkårene til Widerøe som hindrer oss å fly internt i Finnmark, får Liberaleren opplyst hos Norwegian i dag.

Liberaleren mener at statens rolle er som regulator og lovgiver, og ikke som en aktør på markedet. Dersom staten er en aktør, vil politikerne kunne sørge for forskjellsbehandling mellom bedrifter som kjemper om de samme kundene.

Staten, staten, staten
Staten, altså politikerne, har sikret suverene vilkår for selskapene der staten har eierinteresser. Avinor driver flyplasser, og staten eier dette selskapet. Staten har en stor aksjepost i SAS som igjen styrer Widerøe. På toppen av det hele er det Samferdselsdepartementet som har utarbeidet konsesjonsvilkårene som Widerøe driver etter i Finnmark. En svært usmakelig lapskaus som gir et dårlig tilbud og dyrere billetter for passasjerene. I tillegg er kommersielle aktører utestengt fra et marked, noe som går utover private bedrifter som Norwegian.

Kjære politikere, rydd opp i situasjonen!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer