Ukategorisert

Valgråd til Trond Giske; sirkus til folket!

Et folkeopprør er på gang. Statens egen TV-kanal NRK har solgt sine rettigheter til neste års fotball-VM i Syd-Afrika videre til Viasat. En betal-TV-kanal. Her skal kulturminister Giske få et råd, som også kan føre til at han vinner valget. Sirkus til folket!

Neste år er det vinter-OL, Melodi Grand Prix (Eurovisjonen) med finale i Norge, og fotball-VM. Noe måtte velges bort. NRK-lisensen og sponsingen NRK får (som ikke må forveksles med reklame) er ikke nok til tre så store arrangementer i tillegg til den vanlige driften. Det er åpenbart at fotball-VM måtte vike for de to førstnevnte begivenhetene.

Kulturministeren er naturligvis skuffet. Som den populisten han er, kan han ri på det gryende folkeopprøret mot statens kanal, og skaffe seg velgere. Det eneste han trenger å gjøre, er å følge eksempelet til presidenten i Argentina, peronisten Cristina Elisabeth Fernández de Kirchner.

I Argentina er fotballklubbene i toppserien i økonomisk krise. Seriestarten ble derfor utsatt. Presidenten viste da handlekraft, og løftet sin populistiske arv fra Peronistbevegelsen. Hun kjøpte likegodt rettighetene til serien, for å få vist den på statlige TV-kanaler. Moralen må tydeligvis være at om folk ikke får brød skal de ihvertfall få sirkus.

Jeg gir her Trond Giske et råd som egentlig er helt i strid med Liberalerens ånd. Vi er antipopulister. Faren med å gi et slikt råd er at det blir en utspillskarusell fra alle partiene om å følge rådet. Så vi gir ris til egen bak. Men kanskje kan Trond Giske bli avslørt som den fotballen han er. For å vri litt på Marx: Fotball er opium for folket. Makthaverne (Giske) doper ned folket for å unngå kritikk, og for å kunne holde seg ved makten.

Mest lest

Arrangementer