Ukategorisert

448 organisasjoner mister lotterigodkjenningen

I Norge må organisasjoner ha statlig godkjenning for å kunne tjene penger på lotteri. I år vil 448 organisasjoner miste tillatelsen fra Lotteri- og stiftelsestilsynet.

Årsaken til at mange organisasjoner mister sin tillatelse til å arrangere lotteri, er at regnskapsrapportene for 2008 ikke er sendt inn til Lotteri- og stiftelsestilsynet For å være en lotteriverdig organisasjon, er det en rekke statlige krav som organisasjonene må følge.

En hemsko
Organisasjonene i Norge har dårlige rammevilkår, fordi politikerne har vedtatt et strengt lovverk og en del kontrollordninger som gjør driften av organisasjonene vanskeligere enn den trenger å være. Lov om lotteri, også kjent som lotteriloven, begrenser friheten til organisasjonene i svært stor grad når det gjelder inntektsbringende aktiviteter. Også på lotteri og spill bør det være fri konkurranse mellom aktørene, og useriøse aktører vil ha problem med å overleve i en tøff konkurranse om kundene.

Fra arkivet

Arrangementer

 • Liberal Aften (Liberalistene Oslo)
  • 27/09/2022
  • Oslo
 • Mont Pelerin Society - Oslo 2022
  • 04/10/2022 - 08/10/2022
  • Oslo
 • LibertyCon 2022
  • 14/10/2022 - 15/10/2022
  • Miami