Ukategorisert

Elevene er ikke klare for liberalisme

Det Liberale Folkepartiet fikk dårligere oppslutning enn forventet. Deler av det liberalistiske miljøet hadde høye forventninger til DLF ved årets skolevalg.

Mens aviser, nettaviser, radiokanaler og fjernsynskanaler fokuserer på de tradisjonelle partiene etter skolevalget, valgte Liberaleren tallene til Det Liberale Folkepartiet. Norsk samfunnsvitenskapelig datatjeneste AS var nasjonal arrangør, mens Utdanningsdirektoratet hadde det overordnede ansvaret for skolevalget 2009.

Landsoversikten viser at DLF fikk 0,2 prosent oppslutning, eller 247 stemmer. Partiet stilte til valg i Oslo, Rogaland og Hedmark.

I Oslo ble det 0,4 prosent i oppslutning, altså 51 stemmer. I Rogaland fikk partiet 172 stemmer, noe som ga 1,5 prosent oppslutning. I Hedmark ble det 24 stemmer, eller 0,5 prosent på valgspråket.

Skolevalgresultatet viser at elevene ikke er klare eller ikke ønsker et samfunn med betydelig frihet og mange valgmuligheter. De ønsker å forbli klienter i velferdsstaten.

Vanebo jubler
Arbeiderpartiet endte på 23,8 prosent, mens Fremskrittspartiet oppnådde 23,7 prosent, begge hadde en fremgang på 2,6 prosentpoeng i forhold til skolevalget i 2007. Det betyr at FpU-leder Ove Vanebo jubler etter skolevalget 2009.

Også Høyre og Venstre gjorde et godt valg med henholdsvis 16,3 prosent og 6,0 prosent av stemmene.

Mest lest

Arrangementer