Ukategorisert

Kandidaten. Idag: Elisabeth Røbekk Nørve

Kandidaten er et kort intervju med en person som stiller opp som stortingskandidat.

Dagens gjest heter Elisabeth Røbekk Nørve, 1. kandidat for Møre og Romsdal Høyre.

Elisabeth Røbekk Nørve, kandidat for Høyre. (Foto: Hoyre.no)
Elisabeth Røbekk Nørve, kandidat for Høyre. (Foto: Hoyre.no)
Elisabeth Røbekk Nørve satt på Stortinget i perioden 2001-2005 og rykket inn igjen som fast representant i 2007. Hun har vært medlem av sosialkomiteen og næringskomiteen. Hun har også erfaring fra kommunestyre og fylkesting.

Hva vil du gjøre med datalagringsdirektivet som stortingsrepresentant?
–Høyre er svært kritisk til den graden av overvåkning som datalagringsdirektivet innebærer, selv om det også i dag foretas en del lagring av denne typen data. Høyre har besluttet at partiet ikke vil gå inn for bruk av den såkalte reservasjonsretten, fordi det er uklart hvilke konsekvenser dette kan få for EØS-avtalen. For Høyre er datalagringsdirektivet et godt eksempel på at norsk EU-medlemskap er viktig. Det er i prosessene frem mot ferdige direktiv det er mulig å påvirke, ikke halvannet år etter at det er ferdigbehandlet i EU, sier Elisabeth Røbekk Nørve.

Hvilke skatter vil du redusere eller avskaffe?
–Jeg vil avskaffe formueskatten og arveavgiften. Jeg vil heve innslagspunktet for toppskatt til kroner 500 000, og jeg vil øke minstefradraget med kroner 3 500, sier Røbekk Nørve.

For eller imot den nye ekteskapsloven?
–Jeg er for, sier høyrepolitikeren.

Går du inn for kjønnsnøytral verneplikt?
–Nei, ikke pålagt. Den må i tilfellet være frivillig, sier Røbekk Nørve.

Er det noen du heller ser innvalgt fremfor deg selv?
–Nei, svarer hun klart og tydelig.

Hvor stor sannsynlighet er det for at du blir valgt inn på Stortinget?
–Den er stor, sier Røbekk Nørve.

Hva gjør du valgnatta?
–Jeg er på valgvake hos NRK Møre og Romsdal, sier Elisabeth Røbekk Nørve.

Tags:

,
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
K B
K B
12 years ago

Næringslivets venner(?) i Høyre vil redusere skatten ved å øke minstefradraget. Hvorfor skal lønnstakerne få store fradrag for utgifter de ikke har, men får dekket av arbeidsgiveren? Dersom man har litt respekt for landet mange selvstendig, personlig næringsdrivende, bør man foreslå å øke personfradraget som alle får. Dette fradraget var i sin tid ment å dekke eksistensminimum. Beløpet er i dag på kr 40800, mens minstefradraget er over kr 70000! Kanskje det snart er på tide å se på skattevilkårene for personlig næringsdrivende?

Fra arkivet