Ukategorisert

Skattefinansiert velferd – uansett regjering

Skattefinansierte bevilgninger til offentlig velferd har steget under alle regjeringene, ifølge en ny rapport som Civita har publisert.

Rapporten viser at alle partiene som har sittet i en regjering, står for en sosialdemokratisk politikk med en voldsom satsing på skattefinansiert velferd. Jens Stoltenberg kaller ofte politikken for den nordiske modellen, en modell som har stor oppslutning i Stortinget.

Fremskrittspartiet er det eneste partiet på Stortinget som ikke har deltatt i et regjeringssamarbeid.

Lite frihet
Skattenivået definerer hvor mye politikerne skal bestemme over borgerne, og uansett regjering har politikerne hatt for mye makt over borgerne.

Skattenivået definerer hvor omfattende staten skal være. Det er de skattefinansierte velferdsordningene som i stor grad fastsetter skattenivået.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Leirbag
Leirbag
12 years ago

Hva med et innlegg som også tar for seg «Lovregulering av borgernes liv – uansett regjering» For dette er også et faktum, dog her vil også FrP bli med på listen da de er ekstreme i lovregulering av den private sfære på lik linje med andre partier. Iallefall på papiret. Eksemplene er hundretalls, om ikke tusentalls. Dere har forsåvidt hatt innlegg som har berørt emnet tidligere, men da i all hovedsak om enkeltsaker. Hva med å gå løs på temaet som en helhet? Uansett, dette er ikke noe nytt og faller som vanlig inn under kategorien om politikk som et… Read more »

Fra arkivet