Ukategorisert

Dagsavisen kjemper for sin eksistens

Dagsavisen, som mottok nesten 40 millioner kroner i pressestøtte i 2008, anbefaler velgerne å stemme på de rødgrønne partiene.

Dagens leder i Dagsavisen er ikke overraskende. Dagsavisen er en avis med ståsted på venstresiden. Avisen mottar skattefinansierte penger i form av pressestøtte, og et angrep på ordningen kan bety slutten for Dagsavisen slik vi kjenner avisa i dag.

Redselen for et nytt stortingsflertall er tydeligvis stor hos Arne Strand og co, ettersom dagens leder ble smurt utover avisens førsteside.

Twitter.com kaller Arne Strand førstesiden for historisk. I realiteten kjemper Dagsavisen en kamp for pressestøtten, slik at avisa får beholde en ordning som gir avisen betydelige konkurransefortrinn i forhold til andre aktører som kjemper om de samme leserne.

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Konrad
12 years ago

Man er seg selv nærmest, politisk ståsted handler mye om rå egeninteresse. På den annen side: Folk er ikke bare vulgære eogister. Liberalerens kampe mot datalagringsdirektivet er jo godt eksempel på idealisme. Kanskje Arne Strand også er en idealist?

Morten
Morten
12 years ago

Abonnerte en tid på Dagsavisen. En selsom opplevelse. Nyhetsformidling var så skjev og ensidig at jeg ikke maktet mer etter kort tid.

At mine skattepenger går til å holde en slik blekke ved liv er en skam.

NRKs faste kommentator, AP-mannen Strand, kan beklage seg alt han orker. Men denne avisen har ikke livets rett.

Gullstandard
12 years ago

Det er ingen motsetning mellom egoisme og idealisme. Idealisme betyr at du kjemper for en ide, og egoisme er er en ide verdt å kjempe for !

Forøvrig foretrakk jeg Dagsavisen fremfor aftenposten, simpelthen fordi den ikke seilte under falsk flagg (som A-posten), og fordi de hadde en stor takhøyde på debattsidene. Men det meste forfalt etter at Hilde Haugsgjerd forlot skuta.

Fra arkivet