Ukategorisert

Lars Sponheim går av

Leder i Venstre, Lars Sponheim, kommer til å trekke som partileder. Han tar ansvaret for det dårlige valgresultatet som Venstre har fått.

Venstre er i skrivende stund under sperregrensen, og kommer til å få en tilbakegang på rundt 2 prosentpoeng. Dersom partiet havner under sperregrensen, vil stortingsgruppen bli betydelig mindre enn i dag. I inneværende periode har Venstre 10 representanter.

Lars Sponheim er ferdig som partileder. (Foto: Venstre.no)
Lars Sponheim er ferdig som partileder. (Foto: Venstre.no)
I intervjuet som NRK har gjort med venstrelederen, peker han på at mange Venstre-velgere har landet på de sosialdemokratiske partiene fordi sosialliberale borgere har fryktet at Venstre vil inngå i et eller annet samarbeid som gir en regjering med Fremskrittspartiet. Sponheim mente i intervjuet at muren mot Fremskrittspartiet skulle vært sterkere, og han tar ikke selvkritikk på linjen Venstre har valgt.

Sponheim kommer sannsynligvis til å trekke seg på landsmøtet som er til våren.

Hagen gir Sponheim skylden
Carl I Hagen har gitt Sponheim skylden for at de rødgrønne partiene beholder flertallet på Stortinget. Den gamle fremskrittspartikongen håpet Venstre-lederen får straff av egne velgere i Hordaland, og ikke gir han en ny periode i nasjonalforsamlingen.

9 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Gullstandard
12 years ago

Vel, å fronte den linjen partiets organer støtter er ikke klanderverdig. Det er en selvfølge. Jagland har erfart dette, at partiet falt ham i ryggen etter å ha enstemmig gått inn for den strategien som ble fulgt. Det ville være hyggelig om Venstre ikke falt til samme anstendighetsnivå.

Men rent bortsett fra det, er det gledelig at Venstre taper så det suser etter å ha fungert som en garantist for fortsatt Jens-styre.

Johansen
Johansen
12 years ago

Synes det er synd jeg Sponheim. Du var flink, du overtalte meg!!

Johansen
Johansen
12 years ago

Mener at det er synd at du trekker deg! Du er bra!

ka-Boom
ka-Boom
12 years ago

Sponheims steile holdning mot samarbeid med Frp har sannsynligvis også jaget flere til Frp..både fra Venstre og Krf. Det kommer særlig til syne i kommunen min. De 2 små gjorde elendig valg, mens Frp fikk brakvalg godt foran AP og Høyre, selv om de to sistnevnte også gikk frem. SV dalte ned i skjul her (fikk kun 4 %, som ga minus 2,8 %,- sannsynligvis gikk folk til AP, som økte 2,8%)

Jaja, så var moroa over for denne gang.

Epsilon
Epsilon
12 years ago

Er ikke rart han trekker seg. Å drive valgkamp er som å prøve å få en saueflokk til å skifte retning… Folk følger bare ideologier og hva som er «inn», men setter seg svært sjelden inn i hver enkelt sak og tenker seg ut konsekvensene av den. Skjønner deg Sponheim!

Chr.
Chr.
12 years ago

Venstre ødela egenhendig valget for de borgerlige.

Pleym
Pleym
12 years ago

Chr., det er to helt ulike «borgerligheter» du snakker om. FrPs ikke-sosialisme er ikke det samme som Vs borgerlighet. Innse det.

Gullstandard
12 years ago

Enig med Pleym i det, men vi får anta at SVs sosialisme, og APs ikke-borgerlighet er enda mer ulike…

Og det gjør det hele litt trist.
Mna hverken kan eller bør kamuflere disse forskjellene, men en viss dannethet fra Sponheim vis-a-vis den overlegent største motkraften til sosialiststyret hadde vært på sin plass.

http://www.imagepoop.com/image/845/Fuck-You-Little-Dog-versus-Big-Dog.html

karamelljørgen
karamelljørgen
12 years ago

Merkelig at folk prøver å rakke ned på venstre ved å si at de ødela for borgerlig flertal. Venstre har aldri vært interessert i borgerlig flertal hvis det inneberte at FrP hadde kommet til makten. Selv om Venstre mister 8 stortingsrepresentanter har de ene og alene klart å holde fremskrittspartiet ute av regjeringslokalene. Det er de utrulig godt fornøyde med, og det er viktigere for dem enn at de nå gjør det dårlig selv. Ellers blir det ganske tåpelig å kritisere venstre for ikke å ville samarbeide med FrP. Det blir som å kritisere høyre for å ikke ville gå… Read more »

Fra arkivet