Ukategorisert

Lars Sponheim går av

Leder i Venstre, Lars Sponheim, kommer til å trekke som partileder. Han tar ansvaret for det dårlige valgresultatet som Venstre har fått.

Venstre er i skrivende stund under sperregrensen, og kommer til å få en tilbakegang på rundt 2 prosentpoeng. Dersom partiet havner under sperregrensen, vil stortingsgruppen bli betydelig mindre enn i dag. I inneværende periode har Venstre 10 representanter.

Lars Sponheim er ferdig som partileder. (Foto: Venstre.no)
Lars Sponheim er ferdig som partileder. (Foto: Venstre.no)
I intervjuet som NRK har gjort med venstrelederen, peker han på at mange Venstre-velgere har landet på de sosialdemokratiske partiene fordi sosialliberale borgere har fryktet at Venstre vil inngå i et eller annet samarbeid som gir en regjering med Fremskrittspartiet. Sponheim mente i intervjuet at muren mot Fremskrittspartiet skulle vært sterkere, og han tar ikke selvkritikk på linjen Venstre har valgt.

Sponheim kommer sannsynligvis til å trekke seg på landsmøtet som er til våren.

Hagen gir Sponheim skylden
Carl I Hagen har gitt Sponheim skylden for at de rødgrønne partiene beholder flertallet på Stortinget. Den gamle fremskrittspartikongen håpet Venstre-lederen får straff av egne velgere i Hordaland, og ikke gir han en ny periode i nasjonalforsamlingen.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer