Notiser

Valgets taper: Personvernet

Georg Apenes, direktør i Datatilsynet, mener personvernet er valgets taper, ifølge Nettavisen.

Apenes har helt rett. Velgerne har gitt Arbeiderpartiet og Høyre 94 mandater i Stortinget, og det er et klart flertall dersom partiene vil presse igjennom datalagringsdirektivet.

Personvernet vil få fire år med dårlige kår.

6 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Bård Standal
12 years ago

Godt er det. Personvernshysteriet har gått for langt!

Konrad
12 years ago

Linken er til NRK, ikke til Nettavisen….

euqid
euqid
12 years ago

Det er så sant som det er sagt!!! At Bård Standal synes det er for galt å ha personvern i en rettstat burde løses enkelt…Han kan flytte til Nord-Korea…Han tror åpenlyst at personlig frihet er et universelt gode ingen noengang har kjempet for…

Leirbag
Leirbag
12 years ago

personlig frihet? Unnskyld meg, men vi har praktisk talt ikke personlig frihet her til lands. Og personvern har til dels lite med personlig frihet å gjøre. De krysser nok hverandre både her og der, men den ene går på hva du får lov til å gjøre, den andre går på muligheten til å verne ditt eget liv og handlinger. Du får ikke bestemme hva du skal kunne putte i egen kropp, hvor du kan benytte lovlig kjøpte midler, om du vil bruke bilbelte når du kjører, når du skal kunne kjøpe/selge øl, om du vil ha røykere på ditt utested… Read more »

euqid
euqid
12 years ago

Eh, selv om det er for mange restriksjoner på personlig firhet i Norge vil det neppe hjelpe å rasere personvernet vel? Om du ikke har kontroll på muligheten til å verne ditt liv og handlinger vil vel dette også påvirke din frihet? Å påstå at vi ikke har personlig frihet i Norge er idioti, og du kan jo ta deg en tur til Nord-Korea om du betviler dette… Grunnen til alle disse restriksjonene er til syvende og sist et vitnemål på hvor lite bevisste folk flest er på konsekvensene av sine handlinger, og dermed må behandles mer som barn enn… Read more »

Fra arkivet