Notiser

Verre for de fattige II

Ifølge VG krangler Inkassobransjen, regjeringen og forbrukerrådet om nye regler for inkassosalærer. Liberaleren hadde nylig en egen artikkel om konsekvensene for både skyldnere og kreditorer av de nye reglene. Konklusjonen var at det blir verre for de fattige.

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas
Jonas
12 years ago

Dette er en viktig endring. Inkassobransjen har levd for godt de siste årene, og salærer står ikke i stil med den jobben de gjør. Jeg stiller også et spørsmål hvor seriøs alle aktører er. Dette har vært en bransje i kraftig vekst drevet frem av gode marginer. Det er også en bransje som lever godt i symbiose med grådige, useriøse og uproffe leverandører. Personlig er jeg nesten religiøs mhp. å betale alle regninger i tide. Likevel har jeg klart å pådra meg 2 inkassokrav ila mine leveår, selvsagt har jeg klart å rydde opp i dette før dette gikk videre,… Read more »

bigboyen
bigboyen
12 years ago

Det er bare å registrere at Inkassobyråes Forening ikke har argumenter som bygger på sannhet. De har ikke greid å bevise at den jobben de gjør har den kostnaden de hevder. De har altså tatt en kraftig overbetaling i forhold til hva den tjenesten de gjør koster. Og nå er de triste for at de må ned på et mer normalt nivå, og finner på mange søkte problemstillinger. Det her er en god endring for både skyldner og kreditor, lavere satser fører til at flere vil være i stand til å løse sine gjeldsproblemer – noe som begge parter tjener… Read more »

b
b
12 years ago

Det er et problem at bransjen får lov til å holde på som med Jonas sitt eksempel. Det er ikke alle som har ressurser til å koble inn advokat. Når selskaper (inkassobyrået og treningssenteret) oppfører seg slik, burde de fått større konsekvenser. Jonas burde fakturert DEM for tid og problemer de forårsaket han. Ellers er det et problem at det ikke finnes noe konkurranse som holder prisene lave i den bransjen. Kreditoren velger inkassobyrå etter hvem som er flinkest til å inndrive penger, uten hensyn til pris. Kanskje en løsning hadde vært å kreve at kreditor må betale 50% av… Read more »

Jonas
Jonas
12 years ago

Får legge til at inkassoselskapet var helt steile her. Jeg *skulle* betale uansett hva jeg kunne fremlegge av «bevis» som understøttet min historie. Det interessante er at de automatisk godtok alle påstander treningssenteret gjorde, der var det intet behov for noen konkrete beviser. Alt jeg kunne fremlegge tydet jo på at *jeg* hadde rett, intet tydet på at treningssenteret hadde rett. Det var derfor advokat ble koblet inn, nettopp pga. denne steilheten. Jeg måtte vise dem at jeg mente dette «på ordentlig». Advokat krevde et 2-timers salær, så det var ikke de helt store kostnader for min del. Men selvsagt… Read more »

Fra arkivet