Ukategorisert

Kjedelige drømmer?

Sentralstyremedlem i Fremskrittspartiets Ungdom, Petter Kvinge Tvedt, har på egen blogg lansert sin drømmeregjering.

Petter Kvinge Tvedt. (Foto: Fpu.no)
Petter Kvinge Tvedt. (Foto: Fpu.no)
Tvedt har kjedelige drømmer. Mange av kandidatene han har plukket ut, vil videreføre en politikk der mange tjenester skal være skattefinansierte.

Regjeringen Tvedt består i stor grad av kjente fremskrittspartipolitikere som i dag har politiske posisjoner i sosialdemokratiske Norge. De klare unntakene er finansminister Tor Mikkel Wara og kulturminister Odd Nerdrum.

Når liberalister drømmer, er det en fordel med drømmer som gir et totalt systemskifte. Dagdrømmen til Petter Kvinge Tvedt, er ikke høytsvevende nok til å gi liberalister tenning og tro på et annerledes samfunn.

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Liberalisten
Liberalisten
12 years ago

Jeg begynner å bli litt lei av lese kommentarene hos Liberaleren. Nettavisen (eller enkelte av skribenteme) opererer med et så smalt liberalismebegrep at Hayek, M. Friedman og Smith faller utenfor liberalistiske rammer, siden de støttet bl.a. offentlig finansiering av utdanning.

Jeg savner også reell argumentasjon for hvorfor Tvedts liste ikke vil initiere en reform av offentlig sektor og betydelig reduksjon av statlig makt. Det blir litt for enkelt å konstatere at dette ikke er liberalistisk, at det er kjedelig e.l., fordi regjeringsforslagets politikk formodentlig ikke vil føre en ren nattvekterstatsliberalisme.

Gullstandard
12 years ago

Jeg har allerede skrytt av listen hjemme hos Tvedt, selv om det ikke er tvil om at vår (DLF) liste ville sett kortere og annerledes ut.
Men det er en Regjering DLF ville kunne støtte, og så fikk vi håpe at de holdt seg i skinnet og stende arbeidet for «sterk nedsettelse av skatter, avgifter og offentlige inngrep».

Fra arkivet