Ukategorisert

Kjedelige drømmer?

Sentralstyremedlem i Fremskrittspartiets Ungdom, Petter Kvinge Tvedt, har på egen blogg lansert sin drømmeregjering.

Petter Kvinge Tvedt. (Foto: Fpu.no)
Petter Kvinge Tvedt. (Foto: Fpu.no)
Tvedt har kjedelige drømmer. Mange av kandidatene han har plukket ut, vil videreføre en politikk der mange tjenester skal være skattefinansierte.

Regjeringen Tvedt består i stor grad av kjente fremskrittspartipolitikere som i dag har politiske posisjoner i sosialdemokratiske Norge. De klare unntakene er finansminister Tor Mikkel Wara og kulturminister Odd Nerdrum.

Når liberalister drømmer, er det en fordel med drømmer som gir et totalt systemskifte. Dagdrømmen til Petter Kvinge Tvedt, er ikke høytsvevende nok til å gi liberalister tenning og tro på et annerledes samfunn.

0 0 vurderinger
Vurdering
3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Liberalisten
Liberalisten
11 years ago

Jeg begynner å bli litt lei av lese kommentarene hos Liberaleren. Nettavisen (eller enkelte av skribenteme) opererer med et så smalt liberalismebegrep at Hayek, M. Friedman og Smith faller utenfor liberalistiske rammer, siden de støttet bl.a. offentlig finansiering av utdanning.

Jeg savner også reell argumentasjon for hvorfor Tvedts liste ikke vil initiere en reform av offentlig sektor og betydelig reduksjon av statlig makt. Det blir litt for enkelt å konstatere at dette ikke er liberalistisk, at det er kjedelig e.l., fordi regjeringsforslagets politikk formodentlig ikke vil føre en ren nattvekterstatsliberalisme.

Gullstandard
11 years ago

Jeg har allerede skrytt av listen hjemme hos Tvedt, selv om det ikke er tvil om at vår (DLF) liste ville sett kortere og annerledes ut.
Men det er en Regjering DLF ville kunne støtte, og så fikk vi håpe at de holdt seg i skinnet og stende arbeidet for “sterk nedsettelse av skatter, avgifter og offentlige inngrep”.

Fra Liberalerens arkiv

 • Overlagt sløsingOverlagt sløsing
  Tenk deg et barnetog som strekker seg fra Oslo S til Slottet. Vet du hvilken fremtid politikerne har planlagt for dem?
 • 30 år siden Berlinmuren falt30 år siden Berlinmuren falt
  Da jeg var ung, forstod jeg ikke de eldres følelser for 8. mai 1945. Det endret seg 9. november 1989. Berlinmuren hadde falt.
 • Keynes versus keynesianerneKeynes versus keynesianerne
  Keynes var en økonom for depresjoner.
 • Liberalister bør være globalisterLiberalister bør være globalister
  Nasjonalisme er en form for kollektivisme. Derfor bør liberalister være globalister.
 • Fremtiden verken kan eller bør planleggesFremtiden verken kan eller bør planlegges
  Offentlige myndigheter er uegnet til å planlegge fremtiden. Noen ganger er offentlig intervensjon giftigere enn en slange. Derfor bør markedet reguleres minst mulig.
 • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
  Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?
 • Er det Trumps feil?Er det Trumps feil?
  Thor Steinhovden har skrevet en lettlest bok om bakgrunnen for hvordan amerikansk politikk er blitt som den er idag.