Ukategorisert

En ensom kamp

Det har vært ensomt å kjempe for en ny narkotikapolitikk, men flere og flere endrer syn og medlemmene i Liberalerens redaksjon føler seg ikke så ensomme som vi gjorde for noen få år siden.

Den konservative nettavisen Kommentar.no, som ikke tar eiendomsrettigheter spesielt alvorlig, konkluderer i en artikkel at narkotika er en tapt kamp i Norge. Skribent Øyvind Berg kommer ikke med en oppskrift eller en lekse om liberalisering. Han bare konstaterer tørt at krigen er tapt.

Hvis krigen er tapt, noe den er, vil det være logisk med en helt ny politisk kurs. Liberaleren ønsker legalisering og frihet istedenfor forbud og formynderholdninger.

De første artiklene om narkotika på Liberaleren, ble skrevet i juni 1999. Da var det for mange borgere utenkelig med en liberal linje. I dag, over ti år etterpå, skjønner flere og flere at skrekkpropaganda for å legitimere en formyndersk politikk har vært en fiasko.

Måtte flere gjøre som Øyvind Berg, nemlig å innrømme at et narkotikafritt samfunn er en illusjon.

Tags:

6 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Konrad
12 years ago

«konservativ» er en altfor snill betegnelse for Fives nettavis.

Anonym
Anonym
12 years ago

Jeg tror vi vil få legalisering av cannabis i hele den vestlige verden i løpet av 20 år.

Enten det, eller så går vi mot total overvåking og en politistat vi ikke aner rekkevidden av, med mer bruk av kjemiske rusmidler stjålet av «squads» fra apoteker o.l. slik man hadde i østeuropa under den kalde krigen. Ulovlige rusmidler blir vi uansett ikke kvitt, så hvorfor ikke gjøre i hvert fall de tryggeste lovlig. Cannabis og khat. Så kan man praktisere skadereduksjon i forhold til de andre, dvs. la leger skrive dem ut.

Leirbag
Leirbag
12 years ago

Narkotikakrigen handler ikke -bare- om å tenke nytt i forhold til en feilslått kurs, den handler i veldig stor grad om -frihet-. Hva jeg dyrker hjemme, hva jeg plukker av naturen og hva jeg gjør eller putter i min egen kropp har ikke staten noe som helst med. Dessverre så vil ikke det norske folk vedkjenne seg at andre har friheter de selv ikke benytter seg av, derfor vil aldri det fungere som et argument, ei heller vil en slik debatt noengang bli tatt her til lands med mindre DLF blir større eller noe banebrytende skulle skje… Som at folk… Read more »

Anonym
Anonym
12 years ago

Det mest inhumane med forbudet mot cannabis er de mellommenskelige skadevirkningene det har at myndighetene sprer fri diktning og halve sannheter og overdrivelser om rusmidlet. Det fører til selvbilde som kriminell, at man må lyve og skjule seg, fordømmelse og stigmatisering etc. Det fører til lidelse ikke bare for de som bruker ulovlige rusmidler, men også for de som tror på narkotikaeposet til myndighetene og dermed fordømmer sin egen familie på feil grunnlag. I tillegg får ofte psykiske problemer o.l. utvikles seg altfor lenge under hemmelighold. Nesten like mange røyker i Norge og i Nederland, men i Nederland har de… Read more »

Anonym
Anonym
12 years ago

Les mer om hvorfor legalisering av cannabis er det mest fornuftige her

http://legaliser.wordpress.com/

Les en forklaring på mytene myndighetene sprer om hasj og marihuana her

http://kommentar72.wordpress.com/

Fra arkivet