Ukategorisert

– Sludder

Ove Vanebo, leder i Fremskrittspartiets Ungdom, mener det er mulig å legge ned veto mot datalagringsdirektivet. Han mener de som sier noe annet, farer med sludder.

Ove Vanebo mener mange farer med sludder. (Foto: Fpu.no)
Ove Vanebo mener mange farer med sludder. (Foto: Fpu.no)
–Mange jusprofessorer har gått gjennom avtalens regler og mener vi fint kan si nei. Siden EØS-avtalen faktisk gir oss en vetorett, er det merkelig at vi ikke skal kunne bruke den, sier Vanebo til Fpu.no.

Vanebo mener det er naturlig at Norge sier nei til datalagringsdirektivet. Han mener det er vanvittig at staten skal ha oversikt over folks kommunikasjon før de har gjort noe ulovlig. Det er, slik Vanebo helt riktig påpeker, å snu rettsstaten på hodet.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sentrumskonservativ
Sentrumskonservativ
12 years ago

«(…) [at] EØS-avtalen må sies opp for å legge ned veto mot datalagringsdirektivet(…)»

Her har man en åpenbar logisk brist. Dersom formålet er å legge ned veto mot datalagringsdirektivet, forutsetter man samtidig at EØS-avtalen gjelder. I så fall blir det absurd å beskrive at man sier opp avtalen med den hensikt å kunne legge ned veto mot et direktiv innenfor rammen av denne.

Første bud i retorikken skulle være ikke å «tukle» med begrepene, hvilket dessverre er hva Vanebo gjør her, med forbehold om at han er korrekt sitert.

Pleym
Pleym
12 years ago

Det er vel ikke verre enn at det i ingressen skal være et «ved» istedenfor «for»

Fra arkivet