Ukategorisert

Nytt politisk parti – cannabispartiet

I dag, om noen få timer, vil det bli etablert et nytt politisk parti i Norge: DnC – Det norske Cannabisparti.

–Helt siden vårt unaturlige forbud mot Cannabis, anno 1961, har debatten vedvart, og dagens politikerklan våger selv ikke å ta debatten. Ergo ser vi oss nødt for å gå til det groteske skritt å stifte et parti, skriver initiativtaker Ganja Helland i en pressemelding.

Partiprogrammet er ikke klart, men Helland kan fortelle at partiet vil stå for en politisk kurs som medfører rasjonell rettighet til full frihet over egne valg.

Et mislykket forsøk
Liberaleren har ikke tro på det nye partiet. Oppslutningen vil bli lav, og Helland & co vil slite med å få oppmerksomhet. Det er likevel positivt å se borgere som setter fokus på en mislykket narkotikapolitikk.

Gjengen som nå vil etablere et politisk parti, bør engasjere seg i de etablerte partiene. Det er enklere å arbeide innenfor en eksisterende partiorganisasjon istedenfor å skape nye nytt. DnC – Det norske Cannabisparti, har en lang vei å gå før narkotikapolitikken blir modernisert.

17 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
12 years ago

Enig, men det er ikke mange norske partier man møter aksept for dette i, Venstre og DLF er unntakene. Og det er ikke like enkelt å agere for det i Venstre. Er ikke helt enig når det gjelder oppmerksomhet, men vi får se da, om noen av avisene gidder å skrive om det. Unge Venstre har 35-års-grense, så det er vel ingen mulighet, men Helland og hans meningsfeller kunne kanskje prøve Venstre. Er sikker på at en del i det partiet er tilhengere av legalisering, de anser bare ikke tapet av politisk kapital det medfører å fronte det å være… Read more »

Anonym
Anonym
12 years ago

En ting Venstre bør fronte er at SIRUS forsker på hva hasj egentlig inneholder. Det er jo mer stuerent skulle jeg tro. Det er litt skandaløst at f.eks. Neil Montgomery ikke får videre støtte til å forske på dette i England.

http://homepages.ed.ac.uk/naranja/expert.htm

Anonym
Anonym
12 years ago

MDG er vel blant unntakene også. Lokalgrupper i Unge Høyre og FrP har også tatt til orde for legalisering, og Grünerløkka Senterparti da, men det var jo mer et humoristisk kupp enn noe annet.

Casper DiNapoli
12 years ago

Selv om DnC kan få vanskeligheter med å få oppslutning, så kan de likevel ha en nyttig funksjon i forhold til å minske tabuet rundt cannabispolitikk, med det resultatet at det på sikt kan bli mer stuerent å være positiv til fornuftig cannabispolitikk i andre partier.

Konrad
12 years ago

For oss som er gamle nok til å huske DnBs forløper, er navnet morsomt. 🙂

Leirbag
Leirbag
12 years ago

«Det er enklere å arbeide innenfor en eksisterende partiorganisasjon istedenfor å skape nye nytt.» Her tar skribenten regelrett FEIL! http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=527112 Den artikkelen beviser også hvor feil skribenten tar i sitt forslag. Jeg skjønner selvsagt at dette var Sponheims måte å undergrave muligheten for en potensiell debatt om emnet, men å kalle -fornuftige- forslag for umodne og useriøse viser bare at det er nærmest umulig å komme igjennom hos de etablerte partiene. Og V er på papiret ett av partiene som faktisk burde vært villige til å lansert slike forslag. Så takk for at Sponheim er borte, hans ego ble nesten… Read more »

Anonym
Anonym
12 years ago

DnC må legge av seg humoren og klovneriet, som de allerede utviser, for å bli tatt alvorlig. Ganja Helland, leser du dette, så prøv å ta det som en konstruktiv oppfordring.

Legalisering er viktig, men det må legges frem uten meldinger som «High godtfolk» og DnC med små og store bokstaver. Ta på deg en dress og legg frem saken like seriøst som Forening for human narkotikapolitikk (men ikke nødvendigvis på samme måte).

Kommentator
Kommentator
12 years ago

Selv om Sponheim sa dette om forslaget kommer det til å fortsette å være mange i Venstre og Unge Venstre som er tilhengere av legalisering. Ungdomspartiet har lov til å være forskjellig fra moderpartiet.

Så fort debatten blir mer stueren i utlandet, vil den øke i styrke i Norge også. Norge er ikke modent for debatten ennå, men det kommer. Se bare hva som skjer i California og København i disse dager.

Robin
Robin
12 years ago

Er selv med i Venstre og kan si at det er en god del innad i artiet som støtter legalisering, og det er heller skjelden jeg møter en fra UV som ikke er for.

Jeg personlig mener argumentene for legalisering er overveldende. Etikk, økonomi og helse taler alle for legalisering, men min og Venstres hoved prioritet er å få rus fra krim til helsesektoren.

Når vi har fått fikset litt opp for tyngre misbrukere, så blir det kanskje lettere å legalisere cannabis etterpå 🙂

Kommentator
Kommentator
12 years ago

Vi må i hvert fall ikke få noen forsøk på å ekskludere legaliseringstilhengerne fra partiet eller dempe UVs vedtak på dette. Vedtaket var jo allerede forsiktig nok, og er sårbart for angrep. Og kommer jo til stadighet, fra begge kanter. Jeg tror det er viktig å tone det ned litt til debatten er moden for det i Norge. Fokusere på heroin og en menneskelig ruspolitikk i forhold til de tyngste misbrukerne, og så kan man diskutere legalisering når dette begynner å skje i resten av Europa. Merkelig nok tror jeg ikke det blir så lenge til. Tipper cannabis er lovlig… Read more »

Leirbag
Leirbag
12 years ago

Morsomt å se hvordan de som snakker om å bedre ting for de tyngste narkomane er raske med å nevne utdeling av heroin (noe undertegnede er for forøvrig), men aldri nevner ibogain!

Potensialet til dette stoffet er stort innenfor rusavvenning. Og er det et område hvor det er veldig bra, så er det nemlig å frata legemiddelindustrien inntjeningspotensiale på tunge narkomane.

Og akkurat det burde også være et mål spør du meg.

IvarE
IvarE
12 years ago

Det blir jo litt morsomt da, med Arbeiderpartiet (DnA), Senterpartiet (DnB, Det norske Bondeparti) og Cannabispartiet (DnC).

Støtter initiativet, men har liten tro på det store gjennomslag i brede lag. Både pga at saken fortsatt vil være betent i mange år fremover, og fordi rene særinteressepartier sjelden klarer å holde på velgere.

kristian kohn
kristian kohn
12 years ago

DnC – Det norske Cannabispartiet.

Stå på Even Ganja og Sigbjørn Eskeland, dere har min stemme.

Leirbag
Leirbag
12 years ago

Det som er beklagelig er at jeg ikke kan støtte slike særinteressepartier. All honnør til dem som prøver, men dessverre så bommer de stygt med sin sak. I dag reagerer de fleste cannabisrøykerer på at staten prøver å diktere hvordan de skal ruse seg. Greit nok. Så hvorfor vil da de samme menneskene kun kjempe for cannabislegalisering/avkriminalisering? Enten så mener man at det er greit at staten dikterer hvilke rusmidler som er tillatt, eller så kjemper man for at alle blir det. Så nei, slike parti kan bare legges ned med en gang spør du meg. De er like latterlige… Read more »

Leirbag
Leirbag
12 years ago

Litt hastverk i forrige kommentar:

«Enten så mener man at det er greit at staten dikterer hvilke rusmidler som er tillatt, eller så kjemper man for at -ALLE- midler blir lovlige slik at det er opp til borgerne selv å bestemme. Ingen gylden middelvei her i gården takk»

F.T.W
F.T.W
12 years ago

Om ikke annet er dette et sabla godt initiativ.

Forøvrig forsideoppslag i dagens Rogalands Avis.

jaja
jaja
12 years ago

Tror en avdanket uteligger rusa på heroin kan gjøre en bedre jobb en dagens regjering, så ja, dere har min stemme.

Fra arkivet