Ukategorisert

Redusert tilgjengelighet ga økt forbruk

Salgstidene for øl ble redusert med to timer fra mandag til lørdag. Det ga økt forbruk av vin og sprit.

Skål!
Skål!
Innstramninger i alkoholpolitikken har gitt motsatt effekt i Tromsø. Nå vurderer politikerne å gå tilbake til de gamle salgstidene for øl i butikkene, ifølge iTromsø.no.

For to år siden avkortet politikerne salgstidene for øl med to timer. Det er i dag salg av øl i butikkene til klokken 18:00 på hverdagene, og til klokken 16:00 på lørdagene. Restriksjonene har virket mot sin hensikt, ettersom konsumet av vin og brennevin øker betydelig.

En liberal alkoholpolitikk, uten politisk styrting, er en god alkoholpolitikk!

Tags:

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
12 years ago

[…] Argumentene har vi hørt før, tidligere stopp gir mindre vold, på byen. Vel jeg har aldri sett disse tallene justert for eventuell økt vold i private hjem, der nachspielene finner sted? Lite tyder på at totalkonsumet går ned, om man skal tro tall fra Tromsø. […]

Fra arkivet