Ukategorisert

Høringsforslag: Endring av skjenketiden

Regjeringen opptrer som formyndere, og ønsker innstramninger i alkoholloven. Hvis forslaget går igjennom, vil ingen av aktørene i utelivsbransjen få tillatelse til å skjenke øl, vin eller brennevin etter klokken 02:00.

Kommunene kan i dag, gjennom skjenkebevillingsordningen, gi tillatelse til å skjenke alkohol til klokken 03:00. Regjeringen ønsker innstramninger og foreslår skjenkestopp klokken 02:00.

Forslaget gir, hvis det blir vedtatt, kommunene mindre frihet og et dårligere tilbud til gjester som liker å gå ut å drikke noen glass med god drikke. Det er også tvilsomt at innstramninger gir reduksjon i konsumet, blant annet basert på erfaringene fra Tromsø.

Skjenkestopp klokken 02:00 vil gi mer støy i gatene og flere privatfester, med de ulempene som det medfører.

Høringsfristen er satt til 23. desember, ifølge en pressemelding fra Helse- og sosialdepartementet.

Formynderen Bjarne Håkon Hanssen. (Foto: Regjeringen.no)
Formynderen Bjarne Håkon Hanssen. (Foto: Regjeringen.no)

En liberal alkoholpolitikk er en god alkoholpolitikk, men det har ikke formynderen Bjarne Håkon Hanssen forstått.

Tags:

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
piris
piris
12 years ago

Formyndernes dobbeltmoral !

Ja til produsering av hamp
Nei til alkoholserving

I say no more

Runar
Runar
12 years ago

Redusert tilgjengelighet gir redusert forbruk, sier Hanssen (jeg er enig med Solvik at dette er tvilsomt). Men Hanssen tror at det er slik, så hvorfor da ikke stramme inn til kl. 01:00, eller kl. 24, eller for den saks skyld kl. 23? Da ville jo forbruket, etter Hanssens logikk, gå enda mer ned. Hvorfor stoppe ved kl. 2 dersom kortere skjenketider gir så store helse- og sosiale gevinster som Hanssen gir uttrykk for?

Leirbag
Leirbag
12 years ago

«Hvorfor stoppe ved kl. 2 dersom kortere skjenketider gir så store helse- og sosiale gevinster som Hanssen gir uttrykk for?» Fordi alt innenfor politikken handler om makt og kontroll. Dette faller inn under kontroll-kategorien. Det du dog må ta med i betraktningen er at å f.eks. redusere skjenketiden til 23 er -veldig- upopulært. Og er det noe politikere har lært, så er det at folk er veldig gavmilde, om du er lur nok til å spørre om 50 øre 1000 ganger istedenfor 500 kr en gang. Og det er derfor dette blir gjort. Å redusere skjenketidene til 23 med en… Read more »

Fra arkivet