Ukategorisert

Kan bli lovlig å dyrke hamp

Helse- og omsorgsdepartementet har bedt Legemiddelverket og Mattilsynet om å utarbeide et forslag som kan medføre at det blir lovlig å dyrke hamp til industrielle formål.

Selv om hampen først og fremst er en ingrediens i tauverk, papir, tekstiler og energikilde, vil en regelendring bety at myndighetene åpner for at borgerne kan dyrke en cannabisplante.

Jubel
Miljøpartiet De Grønne har i mange år støttet norsk hampedyrking.

Sondre Båtstrand jubler. (Foto: mdg.no)
Sondre Båtstrand jubler. (Foto: mdg.no)

–Vi gratulerer departementet med en fornuftig beslutning. Norge har en tusen år lang tradisjon med hampedyrking som nå endelig kan bli videreført. Vi er glade for at norske myndigheter endelig innser det resten av Europa har innsett for lenge siden, nemlig at hamp er en nyttig plante som ikke kan gi ruseffekt, sier talsperson i Miljøpartiet De Grønne, Sondre Båtstrand i en pressemelding.

8 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
12 years ago

MDG har desverre ikke vedtatt legalisering av rusgivende hamp, selv om f.eks. Jan Bojer Vindheim i deres eget parti er for dette. Vindheim vet hva han snakker om, de yngre i partiet bør lytte til ham.

En fullstendig legalisering av dette rusmidlet som er tryggere enn alkohol er den beste løsningen.

K
K
12 years ago

MDG vil ikke ha kommentarer som påpeker dette med rusgivende hamp på bloggen sin, og modererer dem vekk konsekvent uten tilsvar. De er feige som ikke har fattet et mer liberalt vedtak på dette, særlig når kunnskapen innad i partiet finnes.

Sondre Båtstrand
12 years ago

Svar til K: Hvis du sikter til min blogg, så har jeg ikke moderert bort noen kommentarer om cannabis som rusmiddel. Poenget er at det tar litt tid før jeg får godkjent anonyme kommentarer.

Leirbag
Leirbag
12 years ago

«MDG vil ikke ha kommentarer som påpeker dette med rusgivende hamp på bloggen sin, og modererer dem vekk konsekvent uten tilsvar.»

Dette er nok et forsøk på å fange flere stemmer. Evt et dårlig forsøk på å bli oppfattet som et seriøst parti blant Norges ignorante befolkning.

Uansett så har du helt rett, de er feige.

Anonym
Anonym
12 years ago

Ok beklager, nå godkjente de alle kommentarene. Forbudet fører til paranoia, tydeligvis 🙂

Anonym
Anonym
12 years ago

(det var bare fordi vedkommende i MDG ikke hadde vært innom bloggen på en stund, jeg trodde han hadde godkjent noen andre kommentarer i mellomtiden, men det var feil)

stig pedersen
stig pedersen
12 years ago

«»»Selv om hampen først og fremst er en ingrediens i tauverk, papir, tekstiler og energikilde, vil en regelendring bety at myndighetene åpner for at borgerne kan dyrke en cannabisplante.»»»

Så det blir lovlig å ha planten, men ikke lov å tørke det man høster av den osv?

Anonym
Anonym
12 years ago

YES! København har idag vedtatt legalisering, hasjkafeer og produksjon av hasj. Det kommer ikke til å passere i justisministeriet, men det gir et viktig signal (husk signaleffekten) 🙂

http://politiken.dk/indland/article794885.ece

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article1227754.ece

Fra arkivet