Ukategorisert

Ønsker å legalisere hasj – en sak for justisministeren

København kommune har laget en modell for omsetning av hasj, for å knekke kriminelle miljø som tjener gode penger på illegalt salg av narkotika.

Modellen er ikke perfekt. Politikerne i København legger opp til statlig monopol, en ordning som Liberaleren sammenligner med det norske Vinmonopolet. Langt fra perfekt, men likevel mye bedre enn totalforbudet.

Den danske avisen Politiken har skrevet mer om modellen. Det er ventet at forslaget blir sendt til justisministeren i løpet av noen måneder.

Tags:

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kommentator
Kommentator
12 years ago

Det ser ut til at de nasjonale politikerne vil avvise forslaget fra Københavns byråd, men det er en god start på debatt og det gir en positiv signaleffekt. Får man legalisering i California til neste år, kan det hende de nasjonale politikerne i Danmark etterhvert vil akseptere Københavns ønske om lovlige hasjutsalg.

Anonym
Anonym
12 years ago

Hvis den harde linjen snur og man åpner opp for mer fornuftig politikk i USA og større deler av EU, er FN nødt til å åpne opp for å la stater legalisere myke stoffer og ha en skadereduksjonspolitikk der leger kan skrive ut harde stoffer. Det er bare naturlig at FN blir mer fornuftig på dette, akkurat som man kjemper mot mot annen sterkt diskriminerende politikk, f.eks. hets mot homofile. Det ligger i kortene at menneskeheten i fremtiden blir mer og mer tolerant. Hvis forsøksordningen i København fungerer, kommer man sikkert til å oppheve det statlige monopolet etterhvert. Industrien vil… Read more »

Fra arkivet