Ukategorisert

Dansk tankesmie vil lære av Sverige

CEPOS, en dansk tankesmie som ønsker en begrenset statsmakt, setter utdanningspolitikk på dagsorden, og bruker en svensk privatskolemodell som eksempel.

Barn som går i Kunskapsskolan får et godt grunnlag før voksenlivet starter.
Barn som går i Kunskapsskolan får et godt grunnlag før voksenlivet starter.

Kunskapsskolan er Sveriges største friskoleselskap. Selskapet driver 32 skoler, og har nesten 10 000 elever og 700 lærere. Skolene som selskapet driver, slår de offentlige skolene i undersøkelser. Hos Kunskapsskolan bruker lærerne mye mer tid på elevene enn i de offentlige skolene, og det gir gode resultat.

Kunskapsskolan er en spennende modell, og CEPOS bruker friskoleselskapet som eksempel når den liberale tankesmien vil videreutvikle den danske grunnskolen. Det blir møte og foredrag torsdag 1. oktober. Utfordringen er herved gitt til norske politikere som jobber for en bedre skole!

Mest lest

Arrangementer