Ukategorisert

Stopp iam.no

Nettstedet iam.no har lagt ut fødselsdatoene og andre opplysninger til millioner av nordmenn. Christoffer Biong, fylkessekretær i Akershus Venstre, er èn av mange som vil stoppe dette nettstedet.

Christoffer Biong vil stoppe iam.no. (Foto: Venstre.no)
Christoffer Biong vil stoppe iam.no. (Foto: Venstre.no)

Biong minner om hva som skjedde da Eniro prøvde et tilsvarende trekk, og skrev om det i en bloggpost datert 10. juni 2009. Nå ønsker Venstre-mannen samme engasjement rundt iam.no, og han har startet en Facebook-gruppe for å få fokus på saken.

Undersøker saken
Datatilsynet har de siste dagene fått mange tips om nettstedet og vil be om en redegjørelse fra virksomheten, ifølge datatilsynet.no.

Det er vanskelig å få kommersielle aktører til å ta personvernhensyn, når staten er verst. Politikerne har sikret staten overvåkingssystem gjennom helselovgivningen til å offentliggjøre skattelister på internett. Staten må gå i front for å sikre et godt personvern.

16 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Leirbag
Leirbag
12 years ago

Enig, slike nettsteder må bort.

Personlig kunne jeg ikke ledd mer da jeg sjekket egen info på nettstedet tidligere i dag. De hadde fått navnet riktig, men feil adresse OG bosted 🙂

Så for all del, om siden er «så» treffsikker så er jeg ikke bekymret.

Leirbag
Leirbag
12 years ago

*korreksjon*

Feil adresse & mobilnummer. Adresse og bosted er veldig ofte den samme 🙂

Nils
12 years ago

Flott. Det er en passende oppgave for et myggparti som Venstre.

SKA
SKA
12 years ago

Si NEI til at private aktører ikke skal ha adgang til personopplysninger! Si NEI til at private opplysninger skal danne grunnlaget for profittjaget for f.eks dette røverfirmaet til «fru Jagge»!

einar bjørn grytnes
einar bjørn grytnes
12 years ago

adresse

tDa
tDa
12 years ago

Og liberaleren skal liksom være liberalistisk? Jeg visste ikke om denne sida før jeg så den her, men ut ifra det jeg ser så fungerer den akkurat som alle andre metasøkemotorer; den søker flere steder samtidig for så å vise informasjonen til brukerne. Informasjonen på sida, så vidt jeg kan se, kommer fra steder som Google, telefonkatalogen, osv. Så vidt jeg ser så gjør de ingenting umoralsk. Creepy er det, og jeg hadde likt at jeg kunne fjerne navnet mitt derifra, men faktum er, de utøver ikke aggressjon eller bedrag mot noen som helst. Det de gjør er rett og… Read more »

tDa
tDa
12 years ago

P.S. jeg trodde dere var imot nettsensur. Eller gjelder det bare sider dere ikke misliker?

Pleym
Pleym
12 years ago

tDa, jeg skjønner ikke helt at vår artikkel er noe å hisse seg veldig opp over.

Vi har bragt en personvernnyhet, der Venstre har engasjert seg.

Vi tar ikke stilling til selve siden, efter hva jeg kan se.

Har du lest Liberaleren tidligere, vet du at vi er engasjert i saker som kampen mot EUs datalagringsdirektiv, mot offentlige skattelister etc.

Vi er også mot at private firmaer legger ut opplysninger, uansett om de er aldri så offentlige, uten den aktuelle personens samtykke.

tDa
tDa
12 years ago

Staten burde ikke hente inn informasjon in the first place, og spesielt ikke legge den ut offentlig når de først har tvunget seg frem til å hente den inn, der er jeg enig. Men korsferd mot en individuell side som bare sanker informasjon som allerede ligger åpent på nettet… poengløst og et prima eksempel på å behandle symptomet, ikke sykdommen.

Dere har kanskje ikke direkte tatt en stilling, men det -virker- veldig sånn, i hvertfall, spesielt når Bjørn Magne Solvik (som jeg får inntrykket av er second-in-command, men kan gjerne være feil) skriver et innlegg om det.

tDa
tDa
12 years ago

Igjen – leg sykdommen, ikke symptomene. La iam.no og lignende sider være i fred, men få staten til å slutte å same inn informasjon om personer. Staten er ikke akkurat flink til selvregulering (http://www.lewrockwell.com/katz-j/katz-j25.html), men kanskje andre løsninger bør utforskes. F.eks. gi staten falsk informasjon når mulig, osv. I USA finnes det private postbokser som man kan bruke som sin offisielle adresse. Finnes det i Norge? Ellers så er det også ting som vi har kontroll over, f.eks. email adressen. Bruk en email adresse for korrespondanse med staten (når, dessverre, det er nødvendig) og en annen for andre. Når staten… Read more »

Siri
Siri
12 years ago

Iam er en tjeneste som Søren Eriksen i nettavisen og gul.no står bak.
Ved fjerning kontakt gul.no eller epostpost@gul.no

Rene Hansen
Rene Hansen
12 years ago

Her er de som står bak IAM.NO ( styret ): Odd Harald Hauge, FJORDALLÉEN 18 , 0250 OSLO, 90 97 86 06 og 22 01 90 99. Even Jakob Jordal, 90 19 90 99. Søren Eriksen, STORENGVEIEN 2 C, 1397 NESØYA, 91 19 98 15 og 66 98 04 33. Gul.no Eier dette selskap 100 %. Og de som står bak Gul.no er: Westfal-larsen invest as med sitt easy connect og Even Jordal med sin tjeneste gul.no + noen mindre aksjonærer. Gul.no kan kontaktes på tlf 51216200 eller kundeservice@gul.no Westfal kan kontaktes her: Hans Peter Westfal-Larsen, KALFARVEIEN 48 , 5018… Read more »

Personvern?
Personvern?
12 years ago

@Rene:

Enten jobber du for en av konkurrentene, eller så har du et seriøst problem med dømmekraften.

Med høyrehånda vil du stoppe iam.no under påskudd av personvern, mens du oppfordrer til nedsabling av eierne?

Personlig tror jeg du kommer fra en av konkurrentene.

Kanskje Eniro?
Kanskje Eniro?
12 years ago

…siden de fikk så pes for å gå i samme retning 🙂

Anonym
Anonym
12 years ago

Uff da, slik kan det gå når folk må så blindt og ukritisk støtte ytringfrihet, koste hva det koste vil! Da får man ukontrollert håndtering av personlige data som et uunngåelig resultat. Personvern og Ytringsfrihet er 2 erkerivaler som aldri går hånd i hånd! Vi lever fortsatt i mørke-alderen, bare bytt ut ordet «kristendom» med «ytringsfrihet».

Kanskje på tide å innse at ytringsfrihet er litt oppskrytt?

Kanskje på tide å verdsette personvern ovenfor ytringsfrihet?

Kanskje på tide å trekke seg vekk fra den blå/grå kulden og ta imot den røde varmen?

Fra arkivet