Ukategorisert

Storebror blir større

Flypassasjerer kan i fremtiden få svekket personvern.

Statlige myndigheter kan få tillatelse til å lagre personopplysninger på passasjerer som skal reise inn og ut av EU. Den svenske regjeringen er, ifølge SvD.se, positiv til redusert personvern for passasjerene.

Dersom planen blir en realitet i Europa, nærmer vi oss et komplett overvåkingssamfunn med stormskritt. Denne ordningen sammen med andre ordninger, gjør storebror mye, mye større.

1984-samfunnet er ikke lengre en illusjon!

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Odd Erling N. Eriksen
Odd Erling N. Eriksen
12 years ago

Dette kan bli bra. Erfaringene man har gjort seg med tilsvarende forsøk i statene skulle tilsi at man vil få et herlig sammensurium av inkompatible databaser (Slik at du kan klare å stå på no-fly-listen til tollvesenet, men ikke flyselskapenes ditto, eksempelvis). Videre vil datagrunnlaget i beste fall være mangelfullt, slik at man har en bråte feilaktige oppføringer. En slager er folk som ikke har begått noen annen ‘forbrytelse’ enn å ha et navn som ligner på navnet til en nisse som man av uvisse grunner ikke fant det trygt å la fly; de som står på listen(e) får verken… Read more »

Konrad
12 years ago

Nok en grunn til å ta toget.

Leirbag
Leirbag
12 years ago

Ja, tog er vel å bra. Såfremt man ikke skal over store distanser, eller for den saks skyld, skal reise ifra Norge og ut av EU (Vi regnes vel som en del av EU takket være EØS-avtalen i denne sammenhengen tenker jeg. Som alltid når de nevner EU som et område) Litt ekkelt å ta måtte ta tog ifra Norge til f.eks. Amerika, Asia eller Afrika. Ja, til og med Australia. Og det er nøyaktig derfor alle disse «reglene» kommer lessende på flytrafikken også, fordi fly er og forblir den reisemåten de fleste bruker over kontinent (og gjerne land mange… Read more »

Fra arkivet