Ukategorisert

Bloggere lever farlig i USA

Fra 1. desember må amerikanske bloggere opplyse dersom de er sponset eller mottar penger for produkter som blir omtalt.

Det er nettstedet Arstechnica.com som melder dette. De som bryter retningslinjene, kan få store bøter.

Det er en trist nyhet, fordi retningslinjene begrenser friheten til bloggerne og ødelegger mangfoldet på internett. Ja til etiske restriksjoner, men nei til en monopolistisk fasit.

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Blogger
Blogger
12 years ago

Dette virker jo nesten som en norsk lov implementert i USA. Utrolig. Blogging er en fantastisk revolusjon for ytringsfriheten, og den naturlige veien å gå er en liberalisering. Derfor valgte også myndighetene å oppheve forbudet mot ærekrenkelser. Mitt syn er at det meste, inkludert rasisme og oppfordring til lovbrudd, bør være greit, og at bloggere må ha samme rett til å verne kilder som journalister. Videre bør de ha rett til å opptre anonymt. Grensen bør gå ved trusler og personangrep på privatpersoner. Medieansvarsutvalget skal nå mene og «utrede» for oss bloggere hvem som har «ansvaret» på nett. La oss… Read more »

piris
piris
12 years ago

Sier alt med et ord : Samfunnet er og forblir tragisk ! BASTA !

Runar
Runar
12 years ago

Ett ord: Herregud. USA har et friere samfunn enn oss på mange områder, men på enkelte områder har de vanvittig illiberale regler, faktisk langt mer illiberale enn tilsvarende regler her i landet. Dette føyer seg inn i den kategorien.

Fra arkivet