Ukategorisert

Regjeringen øker skattene

Gunnar Gundersen, skattepolitisk talsmann i Høyre, mener regjeringen snikinnfører en ny boligskatt.

På nettstedet til Høyre fyrer stortingsrepresentanten løs.

–Regjeringens innrapporteringssystem av blant annet boligareal og alder på bolig, er nærmest overvåking av borgernes private sfære. Systemet skal koste 82 millioner kroner og det tyder på at dette egentlig er lanseringen av en ny statlig boligskatt, sier Gunnar Gundersen.

Høyre har et enkelt prinsipp, som partiets tillitsvalgte ikke alltid har vært like flinke til å følge opp, nemlig at hjem ikke skal være et skatteobjekt.

Veksten i skattefinansierte utgifter er så stor, at regjeringen er nødt til å skaffe nye penger. Det gjør finansminister Kristin Halvorsen med en ny boligskatt, noe som gir redusert frihet for mange borgere.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Konrad
12 years ago

Det er blodig urettferdig at boligeiere blir skattesubsidiert, mens leietakere ikke har slike fordeler. Dette er omvendt fordelingspolitikk som Høyre naturlig nok er svært så fornøyd.

Pleym
Pleym
12 years ago

Dette er bare tull. Hvis man ikke betaler skatt av noe (f.eks inntekt, formue, arv) betyr det ikke at man blir subsidiert, men at beholder sine verdier selv. Å redusere skatten ved å trekke fra gjeldsrenter derimot, kan anses som subsidiering. Hvis man velger å leie fremfor å eie, er det ens eget valg. Kristin Halvorsen hevder at formuesbeskatningen er urettferdig på grunn av teknikaliteter (verdifastsettelsen av en bolig sammenlignet med en annen). Det hun velger å gjøre er altså å sørge for at folk som har jobbet og slitt, spart penger, investert i sitt eget hjem (som man ønsker… Read more »

Fra arkivet