Ukategorisert

Kniven lå igjen hjemme

Igår kveld la jeg ut en melding på min Facebook-profil, om at jeg var utsatt for visitering av politiet på Jernbanetorvet t-banestasjon. Politiets formål var å finne kniver. Meldingen resulterte i mange vittige kommentarer.

Ja, jeg er av den fredelige typen som ikke bærer kniv. Men når vi har noe så idiotisk som generelt forbud mot å bære kniv, så kunne jeg godt plassert leathermankniven (jeg har liggende hjemme) i beltet – som en del av min generelle oppfatning om sivil ulydighet.

Men jeg er jo av den oppfatningen at våpen gjør vondt verre, og skulle helst sett alle våpen borte fra jordens overflate. Så å bære kniv hadde jeg nok ikke gjort uansett hvilke idiotiske lover Stortinget kaster bort tiden på å vedta.

Det jeg lurer litt på, er politiets prioritering. Jeg har riktignok ikke lest alle aviser idag, så jeg vet ikke om politiet var på utkikk efter noe spesielt – og valgte å kamuflere det med å undersøke alle. For det gjorde de.

Men hvis hele saken handlet om kun å beslaglegge ulovlige kniver stiller jeg meg kritisk til politiets ressursbruk. Å undersøke de mange i håp om å finne noen få skyldige, minner meg litt om datalagringsdirektivet. Ikke har man mistanke, ikke har man indikasjon på noe ulovlig. Men man tar alle, for sikkerhets skyld. Jeg tror 10 politifolk med metallscannere som undersøker alle som går av t-banen i rushtiden sikkert kunne vært brukt på en bedre måtte annetsteds.

Jeg kan ikke dokumentere min antagelse, så jeg er åpen for å bli korrigert, ja nedsablet. Det kan godt hende det er veldig fornuftig av politiet å stanse alle passasjerer på t-banen midt i rushtiden (under jorden), fremfor å patruljere i gatene i sentrum.

Mener du dette, så fortell meg gjerne hvorfor.

Mest lest

Arrangementer