Ukategorisert

Fikk bot på grunn av søndagshandel

Spar-butikken på Lyngseidet i Troms er et eksempel på et samfunn med lite frihet og svake eiendomsrettigheter.

Det er TV2 som fortalte historien om Spar-butikken som har hatt søndagsåpent siden 1988. Nå har politiet reagert og eieren har både fått forelegg og inndragning. Ola Giæver junior må betale flere hundre tusen kroner fordi han har valgt å ha en søndagsåpen butikk.

For Liberaleren handler forbruk om hva vi har lyst på, om muligheten til å velge. Det handler om å tilfredsstille borgernes lyst til å handle ulike varetyper til alle døgnets tider. Det handler om at mange borgere ønsker variasjon og nye muligheter. Dette behovet har drevet mennesker fremover siden vi begynte å steke kjøtt. Kombinert med en konkurransesituasjon der driftige entreprenører har kunnet tilby mennesker nye produkter, har dette ført menneskeheten fremover i retning mot der vi er i dag. Aldri har menneskene levd lenger og hatt et bedre liv. Døgnåpne butikker syv dager i uken er et naturlig skritt i retning av et sivilisert samfunn. Å regulere butikkenes størrelse og åpningstider, er et overgrep mot eiendomsrettigheter og mot borgenes valgmuligheter. Det er en skam at politikerne skal blande seg bort i når butikkene skal ha åpen. Hvis både butikkeierne, de som jobber der og kundene ønsker å handle på et bestemt tidspunkt, har ingen andre rett til å blande seg bort i det.

Åpningstidsloven ble opphevet
1. april 2003 ble åpningstidsloven opphevet. Butikkene får, stort sett, bestemme egne åpningstider. Unntaket er på helligdager og søndager, fordi politikerne ønsker at disse dagene skal være annerledes sammenlignet med resten av uken. Det er på tide med full liberalisering. Ola Giæver junior og andre aktører i næringslivet må få full frihet over egen drift.

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
George
12 years ago

Here here! Let freedom ring!

George
12 years ago

Eventuelt hear, hear. 😛

piris
piris
12 years ago

Og på grunn av at kristendommen har for mye innflytelse i samfunnet !

Kjetil
Kjetil
12 years ago

Det er sannelig ikke rart at næringsdrivende flagger ut fra Norge. Denne saken det vises til her er et grelt eksempel på politisk maktmisbruk og sløsing med politiets ressurser. Skulle vært artig å vite hvem disse mørkemennene er, som har satt politiet på dette tøvete oppdraget. Dette er jo heller ikke egnet til å styrke folks tillit til politi og rettsvesen.

Fra arkivet