Ukategorisert

Det romantiske ekteskapet

står høyt i Norge, til tross for at halvparten skiller seg igjen. Troen på romantikken lever og ånder, i filmer, ukeblader, romaner og sanger. Noen av oss finner kjærligheten på andre breddegrader. Det er ikke like romantisk.

Jo, for oss som finner kjærligheten er det i høyeste grad romantisk. Men det er ingen selvfølge at vi som finner kjærligheten utenlands får lov til å vise vår elskede vårt fødeland, enn si tilladelse til å la vår elskede dele livet her. For myndighetene som forvalter nåløyet inn til Norge er enhver ektefelle med utenlandsk pass en mulig lykkejeger. Pussig, det der. Lykke er vel det vi i dette samfunnet jager mest efter, skal man tro reklamen. Men straks det er andre en hvite, norskfødte nordmenn som vil finne lykken her, er lykke plutselig mistenkelig – for ikke å si negativt.

Politikerne gjør sitt beste for at ingen utenlandsk kjæreste skal kunne komme hit på besøk før et eventuelt ekteskap inngås. Og sannelig kan myndighetene finne på å dømme de nygifte til langvarig adskillelse, hvis ektefellene ikke passer inn i bildet vi i Norge har av hvem det passer seg å være gift med.

Aftenpostens kommentator Inger Anne Olsen har skrevet kommentaren «En upassende ung mann». Den anbefales. Du kan lese den her.

8 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Gullstandard
12 years ago

Og hvis våre kjære i tillegg er kompetente, velutdannede og fra ikke_EU, da er det skikkelig vrient.
Gud (v/kirkeministeren) forby at at en utdannelse fra et anerkjent europeisk universitet skulle være gyldig her.

Anonym
Anonym
12 years ago

Forskning.no har også nylig skrevet om dette http://www.forskning.no/artikler/2009/november/234235

Anonym
Anonym
12 years ago

Dette er helt sykt. Jeg oppdaget det samme da jeg ønsket å gifte meg med en utenlandsk kvinne, og det vekte en sterk uvilje og disrespekt mot den norske staten i meg.

Anonym
Anonym
12 years ago

Jeg tror det er minstekrav til inntekt også forresten. Tjener du under 200 tusen har du ikke lov å elske utlendinger fra utenfor EU-området. Dette skal «beskytte» kvinner mot «misbruk»…

Noen ganger er det sånn at kjærlighet kommer først, og jobb og inntekt etterpå (som en konsekvens) men dette gir norske myndigheter faen i… De skal detaljkontrollere livene våre og ha en masse meninger om det, og passer det ikke skal det brukes straff.

Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
12 years ago

Hvem mener Liberaleren skal sørge for mat og klær til alle disse kjærestene som kommer, dersom de ikke selv har inntektsgivende arbeide? Noen forsørgelsesplikt eksisterer ikke før inngått ekteskap. Skal kjæresten sulte i hjel, eller må jeg betale for mat til din kjæreste hvis du ikke selv kan eller vil gjøre det?

Pleym
Pleym
12 years ago

Det vet du godt at vi ikke mener, Eivind. Man skal ikke leve på andres bekostning.

Det er fullt mulig å stille krav til ytelser til det norske samfunnet i form av skatt før f.eks statsborgerskap eller tilgang til skattefinansierte velferdsgoder gis.

Det er også mulig å gå den andre veien, å fjerne en del velferdsgoder rent generelt. Da er det heller ikke behov for å stille noen krav til forsørgerevne etc., for da vet den norske statsborgeren om at man ikke kan levere regningen til noen andre (altså staten).

Fra arkivet