Ukategorisert

Liberaleren vil aldri motta skattefinansierte penger

Den dagen Liberaleren blir skattefinansiert, vil vi legge ned driften.

Minerva, vår konkurrent og gode samarbeidspartner, blir i 2010 skattefinansiert. Minerva blir en del av Kulturrådets innkjøpsordning.

–Det er stor forskjell mellom Liberaleren og Minerva, både på drift og politisk innhold. Det er likevel helt utenkelig for Liberaleren å motta skattefinansierte penger. Vi er imot skatt og skattefinansierte overføringer, sier Liberalerens redaktør, Per Aage Pleym Christensen i en kort kommentar.

7 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
12 years ago

Bra noen er annerledes i dette landet!

Anonym
Anonym
12 years ago

Det er et demokratisk sykdomstegn at man først skal gi fra seg pengene sine for at myndighetene så skal vurdere om formålet med det du skal få dem tilbake til er verdig. Nå er heldigvis utdelingen overlatt til en del organisasjoner med en viss uavhengighet, men det er allikevel ikke bra i det hele tatt.

Og det er jo ikke bare innen kultur at dette skjer, men også innen alt mulig annet. Både individer og firmaer gjør alt de kan både for å finne smutthull, snyte på skatten og få penger tilbake på alle mulige måter.

Onar Åm
12 years ago

Jeg synes dette er en merkelig holdning hos Liberaleren. Hvis Liberalerens skribenter feks. ble tvunget til å gå i militæret, ville de da nektet å ta i mot kost og losji fra militæret fordi dette er skattefinansiert? Hvis Liberalerens skribenter havnet i fengsel (feks. som følge av skattenekt) ville de da insistert på å sulte seg i hjel fordi det å ta i mot skattefinansiert mat er umoralsk og krenkende? Jeg vil håpe at så ikke er tilfelle. Det å ta i mot skattefinansiert kost og losji (eller for den saks skyld skattefinansiert helsestell eller pensjon) er 100% legitimt fordi… Read more »

Pleym
Pleym
12 years ago

Vi ser helt klart dilemmaene du peker på, og har vært borti dem tidligere.

Liberaleren kommer ikke til å søke om statsstøtte, men tar gjerne imot frivillige bidrag. Jo flere som selv velger å bruke sin inntekt på formål man anser aktverdig å støtte – og sier ifra om det – jo større blir muligheten for å overbevise myndighetene om at det ikke er behov for noen statlig omfordelingsprosess av private midler.

Onar Åm
12 years ago

Det du i realiteten sier er at hvis dere bare kan si «se! Vi klarer oss selv uten statlig hjelp! Vi bør få leve i fred!» så skal fascistene bare komme springende med blomsterkranser og rope «Unnskyld! Vi visste ikke at dere var ressursnok til å klare dere selv! Klart dere skal få leve i fred! Og vi skal fjerne statsstøtten til alle de som ikke klarer seg selv også!» Beklager, men her lever vi nok på to vidt forskjellige kloder. Jeg betrakter myndighetene og politikere som mine fiender. De er maktsyke mennesker som vil ha makt for en hver… Read more »

Leirbag
Leirbag
12 years ago

«De er maktsyke mennesker som vil ha makt for en hver pris, og det finnes bare en måte å ta knekken på dem, nemlig gjennom krig og i krig er det helt legitimt og nødvendig å ødelegge forsyningslinjene til fienden» Sier Onar Åm her at han ikke betaler skatt til den norske stat? Isåfall er jeg forundret over at ikke Onar Åm har blitt satt i fengsel enda (da den norske stat anser skatteundragelse for å være en av de verste forbrytelser man kan begå om man skal dømme ut ifra hvordan de oppfører seg). For skatt er da vitterlig… Read more »

Onar Åm
12 years ago

«Sier Onar Åm her at han ikke betaler skatt til den norske stat?» Nei, jeg vil ikke havne i fengsel. Det tjener meg ingenting og det hjelper heller ingenting for å fremme frihet fra vold i landet. «Jeg kunne ha tenkt meg å ikke betalt skatt, men det blir vanskelig når min arbeidsgiver velger å betale skatten på min vegne. Jommen sa vi frihet!» Den eneste måten skattenekt kan fungere på uten at man havner i fengsel er dersom folk organiserer seg og danner en skattestreikeforening. Først når disse har nådd et visst antall medlemmer (feks. 50.000 medlemmer) som går… Read more »

Fra arkivet