Ukategorisert

Holdningsendring i forhold til marihuana i USA

I disse dager skjer det en stor holdningsending i forhold til cannabis i statene.

Erlend P. Johansen

For bare få år tilbake var det kun 30% som var tilhengere av legalisering i USA – i følge nye meningsmålinger er denne prosenten nå steget til 44%, og man kan forvente at den når en kritisk masse veldig snart med all mediadekningen av legaliseringsbevegelsen.

Mens Høyesterett under Bush slo fast at føderale myndigheter kunne slå ned på brukere og distrubutører av medisinsk marihuana i de statene det var tillatt, har påtalemyndigheten til Obama nå gjort det klart at man ikke vil benytte seg av denne muligheten under den nye administrasjonen. Dermed har det skjedd en enorm oppblomstring av cannabisutsalg i California og andre stater som tillater medisinsk marihuana. Situasjonen i California beskrives som en der hasj er lovlig de facto. Hvem som helst kan få et cannabiskort, og det er nå flere utsalgssteder enn Mc Donalds-restauranter og Starbucks i staten. The Economist har en god artikkel om situasjonen i nyeste utgave (14. november 2009): Virtually legal.

Washington Post har også en bra artikkel om holdningsendringen. I tillegg har Fox News begynt å argumentere for legalisering. Når den konservative TV-kanalen, som tidligere har vært mot marihuana har snudd i sitt syn på rusmidlet, vet man at noe stort er i ferd med å skje snart.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Espen
Espen
12 years ago

Endelig skjer det noe! Tok ho bare 50-60 år, er ikke værst det!

idiotiske-politikkere:S
idiotiske-politikkere:S
12 years ago

gjelder jo usa. ikke norge =p tipper norge blir det siste lande i scandinavia som får det legalisert. norge elsker og gi sine kriminelle muligheten til og tjene seg rike på hasj salg virker det som 😐 jeg leste en undersøkelse: mann kan reine med at 30tonn hasj selges årlig i norge. og de eneste som får alle de milliardene er de kriminelle. bare se på Siste revjakta.. det er så sinnsykt mange som gjør akkurat det de gjør, men det er kjeldent vanlige folk som ender opp med og gjøre dette. her snakker vi Hells angels, bgjengen osv.. som… Read more »

Fra arkivet