Ukategorisert

Holdningsendring i forhold til marihuana i USA

I disse dager skjer det en stor holdningsending i forhold til cannabis i statene.

Erlend P. Johansen

For bare få år tilbake var det kun 30% som var tilhengere av legalisering i USA – i følge nye meningsmålinger er denne prosenten nå steget til 44%, og man kan forvente at den når en kritisk masse veldig snart med all mediadekningen av legaliseringsbevegelsen.

Mens Høyesterett under Bush slo fast at føderale myndigheter kunne slå ned på brukere og distrubutører av medisinsk marihuana i de statene det var tillatt, har påtalemyndigheten til Obama nå gjort det klart at man ikke vil benytte seg av denne muligheten under den nye administrasjonen. Dermed har det skjedd en enorm oppblomstring av cannabisutsalg i California og andre stater som tillater medisinsk marihuana. Situasjonen i California beskrives som en der hasj er lovlig de facto. Hvem som helst kan få et cannabiskort, og det er nå flere utsalgssteder enn Mc Donalds-restauranter og Starbucks i staten. The Economist har en god artikkel om situasjonen i nyeste utgave (14. november 2009): Virtually legal.

Washington Post har også en bra artikkel om holdningsendringen. I tillegg har Fox News begynt å argumentere for legalisering. Når den konservative TV-kanalen, som tidligere har vært mot marihuana har snudd i sitt syn på rusmidlet, vet man at noe stort er i ferd med å skje snart.

Mest lest

Arrangementer