Ukategorisert

Dobler eiendomsskatten

I Porsanger kommune innførte politikerne eiendomsskatt på en pen og pyntelig måte. Om to år kan kommunen nå maksimalgrensen for denne skatten som betyr husleie på eget hus.

Det er avisa Sagat som har studert rådmannens forslag for økonomiperioden 2010 – 2013. Får rådmannen støtte hos politikerne, må Lakselv Gjestgiveri AS betale 65.331 kroner i eiendomsskatt, mot 18.666 kroner i inneværende år.

Summene er små, men mange bedrifter har marginale overskudd i driften. I tillegg kommer eiendomsskatt på toppen av andre skatter og avgifter, kun fordi politikerne trenger mer penger til såkalte fellesgoder.

Liberaleren etterlyser en vilje til å kutte i skattefinansiert drift. Hadde den viljen vært like stor som skatteiveren, kunne fremtiden vært lys for byråkrater som jobber for politikerne.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Konrad
12 years ago

Meget bra tiltak. Dette burde det være mer av.

Leirbag
Leirbag
12 years ago

Konrad som den store forsvarer av Statlig kontroll og diktering av alles liv slår til igjen. som vanlig sier du at eiendomsskatt er en god ting Konrad, men du legger aldri til grunn argumenter for HVORFOR. Så kom igjen, hvorfor er det en GOD ting at folk må skatte for å EIE sin egen eiendom/bolig? Med tanke på hvordan eiendomsmarkedet/boligprisene er (latterlig høye) og at disse står utenfor inflasjonsmålet (gudene vet hvorfor, men fordi noen bestemte at slik var det bare engang i tiden) så har kostnaden for anskaffelse blitt slik at de aller aller fleste må neddynge seg selv… Read more »

Fra arkivet