Notiser

Privatliv for åpen scene

er tittelen på et innlegg advokat Ketil Magnus Berg har i Aftenposten. «Etter å ha hørt på flere tusen timer med telefon- og romavlytting, er jeg dypt skeptisk til datalagringsdirektivet.» skriver Berg. Les resten her.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
12 years ago

Kjenner selv en som har blitt etterforsket av politiet fordi han hadde sendt en sms til en kompis som solgte hasj og spurt om han skulle være med på guttetur til Amsterdam. Han fikk plutselig et brev i posten om at han hadde blitt etterforsket, men at det ikke var funnet noe straffbart forhold. Det var ikke oppgitt noen grunn, så han måtte kontakte advokat for å få det utlevert. Jeg trodde i utgangspunktet at avlytting bare skulle være lov i drapssaker, men på 80-tallet, da narkotikahysteriet var på sitt verste, ble tydeligvis narkotika likestillt med drap, og dermed ble… Read more »

Fra arkivet

 • Ja til bompengerJa til bompenger
  Bompenger er en rettferdig måte å finansiere veier på.
 • Ruspolitisk sensur i skolen, igjenRuspolitisk sensur i skolen, igjen
  Legalisering av cannabis er stadig mindre kontroversielt. Likevel nektes politisk engasjert ungdom å ytre meningene sine om rusreform på norske skoler.
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • På tide å stanse trosstøtten?På tide å stanse trosstøtten?
  Når Staten skal støtte alle, må den også velge hva som er innenfor og utenfor. Det er ikke uproblematisk.
 • Norge – verdens beste land å bo i?Norge – verdens beste land å bo i?
  Vi hører det en gang i året i mediene. Norge er verdens beste land å bo i. FN sier det, får vi høre. Men sier FN virkelig dette?
 • Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?
  Klima og miljø er del av bærekraftsmålene. Hvordan skal dette samle menneskeheten? Og hvordan var det nå med rettsstaten? Siste og fjerde del av en artikkelserie om bærekraftsmålene – med en oppsummering.
 • En inni hampen stor feilEn inni hampen stor feil
  Føleri, antagelser, skråsikkerhet og dogmatisme - kan det være politikerne ikke alltid baserer beslutningene sine på kunnskap?