Ukategorisert

Mange Høyre-politikere forandrer seg

De unge er de beste, i alle fall i Høyre.

Jan Tore Sanner var god som leder i Unge Høyre. Han har endret seg, etter mange år på Stortinget. Jan Arild Snoen har, for Minerva, skrevet om en gammel kronikk som Sanner skrev i november 1993. Det er stor forskjell på unge-Sanner og gamle-Sanner.

Dagens Unge Høyre-leder, Henrik Asheim, mener omtrent det samme i økonomisk politikk som Sanner mente i 1993, noe som kommer klart i intervjuet som Minerva publiserte i dag. Vil han også bli en Høyre-politiker som bruker skattefinansierte penger som en full sjømann? Svaret får vi sannsynligvis om et tiår.

Høyre bør, eller må, om partiet skal være et alternativ til Arbeiderpartiet, bruke mye mindre skattefinansierte penger enn det Ap gjør. En forskjell på noen milliarder kroner er kun nyanser. Noen milliarder kroner i redusert forbruk betyr lite for den gigantiske staten, en stat som borgerne dessverre må finansiere.

Tags:

Comments are closed.

Fra Liberalerens arkiv

 • 30 år siden Berlinmuren falt30 år siden Berlinmuren falt
  Da jeg var ung, forstod jeg ikke de eldres følelser for 8. mai 1945. Det endret seg 9. november 1989. Berlinmuren hadde falt.
 • Delingsøkonomi på en – to – tre!Delingsøkonomi på en – to – tre!
  For fem år siden var ordet "delingsøkonomi" på alles lepper, men da aktørene i denne sektoren begynte å utfordre eksisterende næringsvirksomhet så satt politikerne foten ned.
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • Må demokrati forsvares?Må demokrati forsvares?
  Mathilde Fasting har skrevet bok om demokrati og statsviteren Francis Fukuyama.
 • Mangfold versus enfoldMangfold versus enfold
  Markedet skaper mangfold og politikk skaper enfold. Hva vil du velge?
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • Det er farlig å dele verden i kun toDet er farlig å dele verden i kun to
  Liberalismen er den ideologien som lider mest av å dele verden inn i to forenklede virkeligheter.