Ukategorisert

Unge Høyre etterlyser mer frihandel

Ingeborg Gåseby Gjerde, Lier Unge Høyre, har skrevet et leserinnlegg om frihandel. Innlegger er publisert på Liernett.no.

Hun etterlyser på vegne av Unge Høyre mer frihandel:
Frihandel er et økonomisk system hvor handelen mellom mennesker foregår uten restriksjoner fra staten. Handel på tvers av landegrenser har gitt økonomisk vekst som har hjulpet mennesker overalt.

Det er handel som har gjort Norge til et av de rikeste landene i verden, men staten vil ikke gi andre den samme muligheten. Det er etablert høye tollmurer som sperrer landet vårt fra handel med mange fattige land. Dette er for å beskytte norsk landbruk, som ville fått et tøft møte med den virkelige verden.

U-land kan ikke selge varene sine på det norske markedet. De blir møtt med urettferdige tollregler og stengte grenser. Dette er til tross for at frihandel er det mest effektive våpenet mot fattigdom. FNs utviklingsfond har regnet ut at u-land taper fire ganger så mye som de får i bistand på at de ikke får handle med rike land. Bistand fra rike land kan ikke sammenlignes med en rettferdig handel.

Unge Høyre jobber for å åpne grensene for en rettferdig handel. De urettferdige restriksjonene som er i dag er med på å dytte fattige mennesker lenger ned i grøfta. De trenger mer enn bistand alene, de trenger solidaritet og rettferdighet. Slipp handelen fri så mennesker kan skape seg et bedre liv.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer