Ukategorisert

Krever like konkurransevilkår

Eiere av bensinstasjoner som krever ølbevilling, krever i realiteten kun like konkurransevilkår mellom aktører som kjemper om de samme kundene.

Ifølge Forskrift om omsetning av alkoholholdig drikk mv., kan ikke bensinstasjon eller kiosker få salgsbevilling før øl. Det er vanskelig å forstå hvorfor politikerne har vedtatt denne begrensningen. Det er mulig å kjøpe øl og bensin på en del Rema 1000-butikker, men bensinstasjonene får ikke yte den samme servicen til kundene.

Politiske inngrep i markedet gir noen merkelige utslag. Dette er bare èn av mange saker som beviser uheldige politiske vedtak.

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
12 years ago

Jepp, panikk over litt øl på bensinstasjonen er typisk norsk. Nå som tobakken må under disk så er det bare rett og rimelig.

IvarE
IvarE
12 years ago

Jeg kan jo forstå at noen synes det sender et slags «uheldig signal» å tillate salg av alkohol på et sted som primært forbindes med bil, men det er også alt. I veldig mange andre land i Europa har man solgt øl og evt. sterkere på bensinstasjoner døgnet rundt helt siden bilene kom, og de som har forsket på det har ikke kunnet påvise noen sammenheng med fyllekjøring. (Frankrike er vel eneste unntak, der noterte man en svak reduksjon i fylleulykker etter at det ble forbudt å selge alkohol på bensinstasjonene, men reduksjonen var så liten at den også kan… Read more »

Protus
Protus
12 years ago

Nei, det eneste logiske er ja til øl på stasjonen. Men jeg må minne dere på noe: isolert sett vil dette ha nesten ingenting å si. Dette fordi: 1) en øl på Esso blir meget dyr med avgiftsnivået vi har, det blir som med Red Bull, veldig dyr (målt mot f.eks. Cola) på supern, 50% dyrere enn dette igjen på stasjonen/kiosken. 2) Dersom ikke salgstidene liberalieres, da både kommunalt og nasjonalt, vil det ikke bli så mye hensikt med forslaget. Dette fordi en av bensinstasjonens fordeler er lengre åpningstider enn butikken. Men så lenge Esso vil måtte trekke gardinen for… Read more »

Fra arkivet