Ukategorisert

Sponheim blir tippesjef

En smart manøver av regjeringen, men tragisk for oss som ønsker konkurranse på markedet.

Kultur- og kirkeminister Anniken Huitfeldt har oppnevnt Lars Sponheim til styreleder i Norsk Tipping AS. Sponheim overtar vervet fra Sigbjørn Johnsen som ble finansminister i den rødgrønne regjeringen.

Venstre har, med Sponheim som partileder, ønsket å åpne opp monopolet. Venstre har til nå vært et friskt pust i kampen om en ny og bedre pengespillpolitikk. Den tiden kan være forbi, legg merke til ordet kan, fordi Lars Sponheim er ny styreleder i Norsk Tipping.

Den nasjonale pengespillpolitikken har blitt utfordret. Både av ulike spillselskap, og av Venstre og Fremskrittspartiet. Derfor har det tidligere vært viktig for regjeringen å ha en styreleder som sikrer at Norsk Tipping kan ivareta sin rolle som tilbyder av pengespill, og som markedsfører at selskapet forebygger negative konsekvenser av pengespill på en god og ansvarlig måte. Nettet fanger, og det gjør skribenten utrolig. Nå skal Sponheim være selskapets største forsvarer, og det kan medføre redusert trykk på Stortinget for en ny pengespillpolitikk. Genialt gjort av regjeringen, men sørgelig for partiet Venstre som får kong-Sponheim som motstander.

Mest lest

Arrangementer