Ukategorisert

TV3 sliter i England

Lurer du hvorfor TV3 sender pipelyder? Svar: Britisk lovverk, et lovverk som gir dårlige kår for ytringsfriheten.

I reality-serier på TV3 får seerne sjelden eller aldri høre deltakerne banne. Årsaken er at TV3 piper ut banneordene i seriene. Kanalen sender fra London, og må dermed forholde seg til britiske regler.

–Ifølge Ofcom, det britiske organet som regulerer tv-kanalene, skal det ikke være banning i programmene som begynner før klokken 21:00 på kvelden. Før dette vannskillet skal innholdet på fjernsyn være barne- og familievennlig, sier presse- og informasjonsansvarlig i TV3, Glenn Ø. Støldal, til Fritanke.no.

For Liberaleren er dette et inngrep i ytringsfriheten og helt uakseptabelt.

Liberale Norge?
Det norske lovverket på dette området, er mer liberalt. I Norge er Medietilsynet opptatt av virkningen av det som sies og vises, enn om det som sies eller vises i seg selv. Derfor ville for eksempel Robinson-serien, sendt på TV2, ikke vært program med mange pipelyder.

Ulempen i Norge er andre typer forbud, blant annet forbudet mot reklamer for spilleselskap og ulike spill. Det er lettere å tjene penger fra London og derfor sender TV3 fra London.

Hvem som har det verste forbudet med tanke på ytringsfrihet, skal ikke Liberaleren uttale seg om. Forbud generelt og krenkelse av viktige rettigheter er ille, uansett hvor i verden det skjer.

Mest lest

Arrangementer