Ukategorisert

Veslevoksen

Som 16-åring er det mulig å stifte familie i Norge med egne barn, men 16 år er for ungt til å bestemme eget mobilabonnement.

Forbrukerombudet har bedt mobiloperatørene om å innrette seg etter standpunktet om 18 års aldersgrense innen 1. mars 2010. Etter dette vil Forbrukerombudet gjennomføre kontroller. Operatørene har frist til 14. desember for å komme med eventuelle kommentarer.

Kravet fra ombudet henger ikke på greip, spesielt sammenlignet med den seksuelle lavalderen som er 16 år. Også unge menn og kvinner må få frihet og ansvar til å styre egne liv.

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Espen
Espen
12 years ago

Det er ikke akkurat så veldig mye som henger på greip her i Norge.

piris
piris
12 years ago

Kunne ikke sagt det bedre selv !

Lasse K. L.
Lasse K. L.
12 years ago

Hmmm, ikke helt sikker på om dette er så ille.
Et mobilabbonemang er en skriftlig kontrakt som medfører en økonomisk forpliktelse og i teorien kan medføre personlig konkursbegjæring – hvilket er grunnen til at det foreligger en atten års aldersgrense.

Såfremt man mener at aldersgrenser må settes et sted, ser jeg ikke helt problemet med at man må ha nådd myndighetsalder for å inngå en slik kontrakt.

Det er jo også mulig å kjøpe kontantkort uansett hvor gammel man er, disse vil da ikke føre til noen videre økonomisk forpliktelse enn hva selve kontantkortet kostet i utgangspunktet.

toao
toao
12 years ago

Det er vel mulig å stifte familie med egne barn fra man er kjønnsmoden. Hvem skulle eventuelt kunne hindre en i å gjøre det?

Fra arkivet