Ukategorisert

OL-tilhengerne bør lære

Anlegg, bygget av skattefinansierte penger, kan bli stengt. Etterbruksfondet etter OL i 1994 er snart tomt, og politikerne i Lillehammer mener, naturlig nok, at kommunen ikke kan betale for driften av alle anleggene.

Det er på Lillehammer en stor debatt om OL-anleggene som ble brukt i 1994. Det er snart fritt for penger, og kommunen ønsker ikke og kan ikke betale for driften av alle anleggene.

Lillehammer Olympiapark AS, et heleid kommunalt selskap, har svidd av store deler av millionpotten i etterbruksfondet. Det er kun et tidsspørsmål for anlegg blir stengt fordi det ikke er mulig å bruke mer skattefinansierte penger på OL-prosjektet. Skal det være drift i anleggene må andre offentlige aktører på banen og det vil bety en større regning for skattebetalerne, også en større regning for borgere som ikke ønsket et OL på Lillehammer.

OL-tilhengerne bør lære av debatten som nå pågår på Lillehammer. Konklusjonen bør være at hver arrangør betaler egen regning, egen fest. De som ikke har penger eller som ikke klarer å ordne finansiering, bør avstå fra å feste.

Tags:

,

Mest lest

Arrangementer